Reklama

Reklama

Drsňáci netančí

  • USA Tough Guys Don't Dance
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho dne se spisovatel Tim Madden (Ryan O'Neal) probudí z kocoviny a na sedadle svého auta najde krev. V tajné schránce najde hlavu ženy a úskočný šéf policie se ho snaží přesvědčit, že právě tuto vraždu, stejně jako několik dalších neobjasněných, spáchal on. (šubelinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : VÍŤAZ (1) : Najhoršia réžia - Norman Mailer, NOMINÁCIE(+6) : Najhorší film, Najhorší herec - Ryan O'Neal, Najhoršia herečka - Debra Sandlund, Najhoršia herečka VR - Isabella Rossellini (spolunominácia za viacero filmov), Najhorší scenár - Norman Mailer, Najhorší nový herecký objav - Debra Sandlund. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle musím jednou vidět, už jenom kvůli Oh God! Oh man! Snad bude celý film tak skvěle zahraný a natočený, protože pak by tady Neil Breen mohl mít nějakého konkurenta! EDIT: Tak jsem ten skvost konečně viděl a skutečně, je to skvost. Takový noir, jako kdyby ho natočil Ed Wood nebo Tommy Wiseau. Neil Breen ne, ten by v tom filmu nemohl mít hlavní roli neomylného spasitele světa. Každopádně, Drsňáci netančí je taky "úžasný" film plný chabých dialogů, příšerné filmařiny (kamera sice sem tam ujde, ale střihy jsou na přesdržku), hrozných hereckých výkonů a zbytečně překombinovaného děje, který mě sice většinu času ani moc nenudil, ale v poslední čtvrtině už mě to ani moc nebavilo sledovat. Těch směšně trapných momentů u kterých jsem se zasmál zde pár je (včetně mnou už zmíněné kultovní scény), ale popravdě jich je míň, než jsem doufal, zbytek je buď nijaký nebo jenom trapný. Ještě se ale vrátím k hereckým výkonům - Ryan O´Neal zde hraje tak otřesně, že bych se ho snad nebál zařadit mezi 10 nejhorších herců všech dob (kde je mj. třeba Nicolas Cage, Tommy Wiseau, Neil Breen a nebo jeho snad největší herecký zjev Adriane McLean), protože to co tady předvádí, to jak divně se hýbe a ty jeho pokusy o emoce... to je fakt katastrofa. Jinak ten děj by asi i ušel, ale to by ho musel točit někdo úplně jiný (btw, to fakt má nějakou předlohu? ale napsal ji sám režisér, tak se není čemu divit...). A ještě je zvláštní, že hudbu k tomu skládal Badalamenti, ale tak aspoň to trochu tahá z bídy, když je to nefunkční drama, nefunkční kriminálka, prostě nefunkční cokoli. Snad jen mysteriózní to trochu dokáže být, aniž by to působilo blbě. Slabé 2* ()

Reklama

sitmin 

všechny recenze uživatele

Od prvních momentů jsem věděl, že budu milovat tenhle film. Dává něco smysl?Neee.. Jsou dialogy mentální? Rozhodně.. Hrajou všichni, jako by to byl jejich poslední den v životě? Absolutně. Řekne hlavnímu hrdinovi otec, že je ukňouraná buzna? Mhmm, několikrát. Mailer chtěl všem dokázat, že je absolutní blázen a povedlo se. Odpovědí na mnoho otázek jistě ale je prostě: kokain. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Mailerov užvaněný neo-noir v produkcii borcov z Cannonu. Takto nejak by vyzeral Modrý samet, keby ho v 80s točil Tommy Wiseau. Herci sa tu prakticky predbiehajú v honbe za Zlatými malinami, mechanicky recitujú repliky šustiace papírom a správajú sa fakt divne. O’Nealov trapne melodramatický line-reading "oh god, oh man, oh god" dnes zaslúžene patrí do zlatého meme-fondu. Podobných momentov je tu ale hafo. Môj personal favorite: silným južanským prízvukom prednesené "Ah used ta have golden-blonde pussy hair until ah scorched it with tha football team." Mám zmiešané pocity. Je to campy masterpiece? Fail? Fakt neviem. Cringe-fest? Rozhodne. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama