Reklama

Reklama

Muž bez hlavy

(festivalový název)
  • Francie L'Homme sans tête (více)

Obsahy(1)

Phelps žije osamělým životem v hnusném industriálním městě, ve světě jiném nežli je ten náš. Tedy až do chvíle, kdy se mu do rukou dostanou vstupenky na ples, kam se chystá vyrazit společně se svojí vysněnou láskou. Venku je najednou krásně a všechno dává smysl. Stačí provést už jen jedinou věc - koupit si hlavu! (Richie666)

Recenze (9)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hraných kraťasov, čo som kedy videl. Vynikajúca réžia, kamera, hudba, herci, úchvatná vizuálna stránka a hlavne neskutočne originálny nápad. Niet divu, že Solanas dostal neskôr na starosť tak obrovský projekt, ako bolo Upside Down. ()

faced 

všechny recenze uživatele

Lynchovsky surrealistický mistrně technicky ztvárněný film Muž bez hlavy je v pořadí druhým snímkem Juana Solanase. V industriálním přístavu se odehrává jemný příběh malé peripetie s hlavou, jíž shání muž, chystající se večer na bál se svou dívkou. Již ráno obdrží dva lístky, v ruce fotografii své milované tváře, radostně "bezhlavý" tanec po místnosti v očekávání večera, kde své dívce vyzná lásku. Pro takovou příležitost by měl koupit novou hlavu! Fenomén tváře, jako signifikantní lidské identitě se nese celým příběhem. Není nic snazšího, než zajít do obchodu. "Hlava, jež padne na každý krk", hlásá reklamní billboard. Ale která je ta pravá? A tak s každou jinou hlavou v sobě lidé zakrývají uvnitř to opravdové, co mají všichni společné i čím se liší, to skutečně identické a originální. Juan Diego Solanas je někdy přirovnáván svým filmovým vizionářstvím k J. P. Jeunetovi. Snímek byl mimo jiné oceněn: 2003 - Winner of Festival International du Film de Cannes: Le Prix du Jury a 2004 - Winner of Césars du Cinéma: Meilleur Court Métrage. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

fantasticky ztvárněný film, který jsem měl to štěstí vidět dvakrát na plátně, v rámci festivalů digitálního umění. surealisticky romantické.... ()

yatan 

všechny recenze uživatele

velmi originalne a zaroven tak strasne kalsicke..zatial asi jeden z najlepsich ak nie najlepsi kratkometrazny film z verzie Cinema 16 - european short films. Mozme si skusat aku kolvek podobu kazdy den, ale ak nebudeme sami sebou, vzdy tam bude neico cudzorode co je pre mna zaroven aj trefna symbolika na filmy a mladych reziserov, ktori sa skusaju presadit. Neviem preco, ale skor mi to spada do Fincherovskej atmosfery ako Lynchovskej. Na lyncha je tam prilis vela informacii :) ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

neoslovilo, nebavilo..jási raději dám Neviditelnýho muže z 30. let, tam mě triky budou fascinovat, surrealismus ano, ale né tenhle, atmosféra, doják, nevím.... ()

Reklama

Reklama