Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Neviem ako obsiahlo je opisaný stav Johnnyho a jeho dar či schopnosť v samotnej knihe, ale vo filme je toho dosť málo. Mám pocit, ako keby Cronenberg podcenil túto novelu a nesnažil sa z toho vytrieskať čo sa dalo. Takýto námet sa proste nedá natlačiť do 100min stopáže. Sfilmovať Kinga je veľká skúška. Cronenberg na poste režiséra je záruka kvality. King + Cronenber by sa mal rovnať úžasný filmový zážitok, ale nestalo sa tak. Walken má nehodu, chytí dvoch ludí za ruku, predpovie minulosť či budúcnosť a už tu máme "zápletku filmu", aby zachránil ľudstvo(bodka) Celé sa to udialo moc rýchlo a okrem scény keď Johnny mal vidinu o horiacom dome, nič mi v hlave neutkvelo a na film za pár dní úplne zabudnem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller stavějíci především na vynikajících hereckých výkonech a skvělé režii. Cronenbergova strohost příběhu sedne, stejně jako překvapivě klidné a nekrvavé pojetí, které u tohoto režiséra rozhodně nebývá zvykem. Jenom se mi moc nelíbilo, že první zápletka je vyřešena kolem poloviny a pak se jede nanovo, čehož důsledkem působí snímek jakkoli, jen ne nerozbitně a celistvě. Horror movie of the year ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Okleštili Kinga! Nadšení po dočtení knihy se u filmu bohužel nepovedlo. Asi to opravdu umí jenom Darabont. Prostě psychika postav jde stranou a to já mám u knížek nejradši. Zarazilo mě i, že polovina knížky se tu vecpala do prvních pěti minut, čímž jsme přišli o fanatickou matku a trápení otce. Škoda, škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak som tu, Johnny.“ MŔTVA ZÓNA patrí k tým normálnejším príbehom Stephena Kinga a Davida Cronenberga a hoci v nej obidvaja vykrádajú Kingovu a De Palmovu CARRIE (parapsychologické schopnosti, nábožensky fanaticky založená mama), vznikol kvalitný nadprirodzený triler s hereckými výkonmi, disciplinovane podriadenými inteligentnému scenáru. Predovšetkým úžasne vlasatý Christopher Walken citlivo dokazuje, že nie je len šťavnatým predstaviteľom podporných roličiek, ale skroteným skúseným zrelým hercom, ktorý utiahne i „vážny“ príbeh. Knižku som si napriek dojemnému koncu príliš neobľúbil, ale pokladám ju za jeden z najdospelejších románov Kinga – filmová adaptácia za ním nezaostáva. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/180327/Mrtva-zona-80.html ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný Cronenbergův mysteriózní thriller s trošku pokaženým koncem. Hlavnímu hrdinovi, člověku po překonaném kómatu schopnému předpovídat budoucnost, představovanému Christopherem Walkenem, bych uvěřil i svoji vlastní budoucnost. Začínám mít Walkena v oblibě, ukázal se skvěle i v Pravdivé romanci a v dalších filmech. Film je nejlepší tak do tří čtvrtin, následné odhalení tragické budoucnosti politika a řešení tohoto problému už tolik nefungovalo, film zde ve svém vyvrcholení paradoxně ztratil napětí a pointa tak trochu vyšuměla. Přesto jde o nadprůměr - díky Cronenbergovi, Walkenovi a scénáři dle Stephena Kinga. Trailer: http://www.sms.cz/film/mrtva_zona-1983/ukazka ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Jedna z vynechaných scén je ta, kde John utrpí úraz hlavy při hokejovém zápase jako malý kluk. Jeho otce zde ztvárnil Sean Sullivan. (Othello)
  • Stejně jako Johnny Smith byl autor předlohy Stephen King učitel angličtiny předtím, než se stal spisovatelem na plný úvazek. (Othello)
  • Film je (stejně jako jeho předloha) založen na známém "médiu" Peteru Hurkosovi. Ten údajně získal své nadpřirozené schopnosti pádem ze žebříku, při kterém se udeřil do hlavy. (Othello)

Reklama

Reklama