Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Otrlý veterán vede hasičskou jednotku, kterou v poslední době stíhá smůla. Navíc má konflikt s nadřízeným a usiluje o přízeň doktorky Annie.

V tomto akčním dramatu nahlédneme do života členů jedné hongkongské hasičské jednotky, a to jak v práci, tak v soukromí. Ostřílený hasič Yau Sui (Lau Ching Wan) vede jednotku, která poslední dobou jakoby přitahovala problémy u níž se už zranil nejeden hasič. Navíc se dostává do křížku s novým velitelem (Alex Fong), který si potrpí na předpisy, a usiluje i o náklonnost doktorky Annie (Carman Lee). V první části filmu se v pomalejším tempu seznámíme s radostmi a strastmi členů hasičského sboru, nicméně v druhé části nastává doslova exploze požární akce, když je tým nasazen na hašení „požáru desetiletí“ a ocitá se uvězněn v hořící továrně, odkud nevede jasná cesta ven. Tato napínavá akční sekvence je brilantní ukázkou profesionálního filmového řemesla, kde nechybí řada naprosto věrohodných záběrů, efektů a explozí. Kromě dokonale zvládnuté akce (která byla z velké části natočena bez pomoci kaskadérů) však režisér To v tomto snímku nabízí i pro něj typickou porci černého humoru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Kolektivní akční drama aneb těžký život hasiče v Hong Kongu. Postavy se člení na obvyklé typy z obdobných snímků a děj má také očekávaný vývoj. Přesto, akční scény jsou působivě natočené včetně jednoho z Toových trademarků (exploze budovy do ulice). Najdeme tu i další z klasických prvků T. filmů - černý humor, kterým shazuje tradiční pohled na hasiče jako na nějaké novověké hrdiny (viz např. úvodní představování). ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Slusne a zasluzenen 3 *. Film vnesie laika do problematiky hasicov, ich pekne aj neprijemne chvile su predkladane s Japonskou doslednostou a s citom. ()

Reklama

Galerie (52)

Reklama

Reklama