Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pro mládež s humorem líčí příběh mimořádně nadaného čtrnáctiletého chlapce, který je handicapován silnými brýlemi a nevyniká ve sportu. Když dívka jeho snů věnuje přízeň jeho kamarádovi, který vyniká v kopané, nezbývá ostýchavému Lucasovi než pokusit se získat sympatie a respekt ostatních. (Sifaka)

Recenze (25)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Udajne prelomovy film s vtedy este mladym Corey Haimom, ktory - jaxa spravne pise v oficialnom zivotopise Haima, - fim uspech nezaznamenal. A s odstupom casu sa na nom dost brutalne podpisuje zub casu. Sice mlademu Haimovi sekunduju zname drzky Karlos estevez a Winona Ryder, ale proste nejde o kultovy film ani omylom. Pravom je to v zabudnuti, ako dobre pise Lacike este aj ten koniec je picoidny : 30 % ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Teenegerské filmy 80tych rokov boli úplne iné, než tie dnešné. Mali svoje neopakovateľné čaro, hravosť a oddychovú atmosféru. Boli nenútené, prirodzené, kultivované. Lucas pôsobí z dnešného pohľadu značne zastarale no prináša niekoľko pôsobivých oldschoolovských scén s pôsobivou hudbou vyvolávajúcou v človeku nostalgické spomienky. Na Lucasovi sa mi páči aj fakt, že nabúrava žánrové klišé kapitán futbalového družstva = záporák. Okrem toho kto by nechcel vidieť začiatky Winony Ryder či Charlieho Sheena? Veľmi príjemný film s vydareným záverom 75% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Aj nad piatimi som uvažoval. Rozkošná lúzerovina; teen 80's, Charlie Sheen, debutujúca Winona a Kerri Green, - jak píše eraserhead - totálna Emma Watson. Dokonca (SPOILER!) tlieskanie na konci dojemné a nie trapné. Dnes už to takto proste nejde natočiť. Vadí mi len dôvod toho tlieskania. Ono to neni stopercentne jednoznačné. A dosť to vyzerá, jak keby chceli povedať, ža sa človek musí zmeniť, aby ho brali (Koniec SPOILERU). Čo je blbosť. Hlavne keď tí druhí, sú drbnutí športovci, a v Lucasovom prípade obvzlášť. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Dobře si pamatuju na začátky vysílání televize Nova, jak vždy dávali film večer a druhej den dopoledne jeho reprízu. Tenkrát se mi to tak líbilo, že jsem si dal oba vysílací časy. Příběh o nešťastné lásce a o tom, co všechno je člověk pro ni schopen udělat, na mě tenkrát udělal velký dojem - možná proto, že se člověk v pubertálním období dokáže vcítit do podobného problému velmi snadno. Po víc jak patnácti letech jsem se dostal k jeho podívání znovu a musím uznat, že neztratil nic ze svého kouzla - debutující Winona, mladičký Sheen, užasná 80' atmosféra. Dá se říct: nadčasová záležitost! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Lucas - je mu čtrnáct, sleduje brouky, jede po starších holkách, kamarádí s mladičkým Charlie Sheenem, když byl ještě negativní a miluje ho Winona Ryder. Prostě esence dětství v osmdesátkách! Coreyho Haima je fakt škoda. Měl zajímavé charisma. Ale nezvládnutí slávy dělá své. Když se nad tím zamyslím, ještě to přesáhlo do devadesátek, ale pak mám dojem, že už se takové filmy točit přestaly. Minimálně s takovou atmosférou a pohlcujícím kouzlem. Možná to je jen nostalgií, možná tím, že kdybych si měl vybrat podle filmů dobu, v níž bych chtěl žít, bylo by to přesně tohle. Holky s úžasnými účesy, skvělá hudba, všechno venku, ne doma, život v realitě, ne ve virtualitě, šmírování spolužaček a sousedek, ne internetové porno. A Winona Ryder, která vypadá skoro úplně stejně jako o deset let později a dokázala by pedofilní sklony vyvolat i v mrtvole. Už by mohl, sakra, někdo vymyslet ten stroj času. A neříkejte mi, že Kerri Green není matkou Emmy Watson. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Winona Ryder v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Postava Garyho Cola byla předabována. (Monco)
  • Natáčení probíhalo v létě roku 1985 v okolí Chicaga (Monco)

Reklama

Reklama