Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatizace románu Jacka Londona z období zlaté horečky na sklonku 19. století.
Mladý John Thornton (Rick Schroder) se vydává na dobrodružnou cestu za poznáním a zbohatnutím na Aljašku. Potkává zde moudrého indiánského muže Charlieho (Gordon Tootoosis), se kterým se spřátelí, a který mu bude v této nádherné divočině velkou oporou. Hned na lodi se poprvé střetne se psem Buckem, který je jeden z mnoha uloupených psů mířících na daleký sever k prodeji do psích spřežení. Párkrát se jim ještě zkříží cesty, než budou moci jako nerozluční přátelé být jeden druhému po boku. Krásná, ale tvrdá příroda, přátelství a nakonec i láska k dívce Jessie (Mia Sara) Johna přivedou k poznání, že smyslem jeho cesty nebylo zbohatnutí pomoci zlata. To nejcennější už totiž našel v Buckovi, Charliem a v Jessi. Už není mládětem sokola, tak jak mu to říkal Charlie, ale už je sokolem a může letět. Jen osud to někdy vidí jinak a karty rozdává tak, jak zrovna nechceme. (Francis69)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Francis69 veľmi pekne ti za to dakujem(e). Film obsahuje krásne scenérie, má dobrú hudbu, nechýba romantika tej doby, a takisto pekný príbeh. Aj ked je spracovanie iba televízne, vôbec nie je zlé. Psie kúsky a jeho premúdrelost sú síce na zasmiatie, ale to sa dá prepáčiť. Hodnotenie: 75 % (10. hodnotenie) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Film docela sleduje literární předlohu, ale jeho handicapem je zdlouhavost, byť tomu celková délka neodpovídá. To je zřejmě hlavní důvod, proč diváka nevtahuje do děje a celkové působí spíše matným dojmem. ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama