Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claire je sedmnáctiletá dívka, pracující jako pokladní v supermarketu. Brzy však brzy zjistí, že je těhotná s jedním ze zaměstnanců. Přestože si dítě nechat nehodlá, snaží se vše udržet v tajnosti, a tak si najde malý apartmán, kde se schovává před výčitkami svých rodičů. Paní Mélikianová se zabývá výrobou výšivek a zároveň se vyrovnává se smutkem nad ztrátou svého syna, který se stal obětí dopravní nehody. Proto, když se s Claire seznámí, s útěchou ji přijímá jako svou asistentku. Vztah obou žen, Mélikianové jako bývalé matky a Claire jako matky budoucí, je spojen tichým poutem neviditelných dětí, zatímco tráví dny nad společnou prací. Film, za který si francouzská režisérka Éléonore Faucherová vysloužila dvě ocenění na festivalu v Cannes, není propleten nikterak složitým dějem, nýbrž komplikovaností lidských myšlenek a pocitů. Za pozornost stojí skvělé herecké výkony mladé herečky Loly Naymarkové a zkušené umělkyně Ariane Ascaridové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradičné, svojské no veľmi sympatické vysporiadanie sa s ťažkou životnou situáciou... Podmanivá nádhera, snímok, ktorý toho veľa povie aj bez slov. V tomto prípade stačila neverbálna komunikácia medzi hercami doplnená o upokojujúce vsuvky v súvislosti s nádhernými výtvormi výšiviek (moja babka robila niečo podobné) a zaujímavú, clivú atmosféru s pozitívnou bodkou na konci. Pokiaľ ste mali cez deň zlú náladu, tak tento film vám ju zaručene vylepší. Inak Lole to veľmi pristalo. Nadpriemer. 75/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Krásně předložený příběh, který ač je svým způsobem smutný, tak ve vás na konci zanechá velmi příjemný pocit z právě viděného. Od tohoto momentu budu mít vynikající a doposud neznámou Lolu Naymark spojenou s hlávkami zelí, smutnou, zároveň ale i zamilovanou u neuvěřitelně zajímavého šicího stroje a nádhernými výtvory svých rukou. Jedno z moc milých překvapení letošního roku, který ráda doporučím i když je fakt, že toho úhoře mohli vynechat. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sympatická pocitovka. Před projekcí jsem se obával, jestli to nebude jen jeden z dalších filmů o nezodpovědné pipce kterak k obtížně řešitelné nehodě přišla. Jaké bylo mé překvapení, jakým způsobem se Claire k neplánovanému těhotenství postavila a jak vše (vzhledem k věku) řešila a přijala. Ještě více mě překvapil výkon opravdu sedmnáctileté a výborně hrající Loly Naymark ... zde dříme velký herecký talent. A nemůžu se zbavit dojmu, že v tomto snímku si ji našli jako předobraz, tvůrci animované Rebelky :) Tipuji, že moc holek, které by jí nezáviděly její vlasy, se mezi divačkami nenajde. Ve filmu mi vlastně vadily jen dvě věci. Na film, který nemá ani hodinu a půl, téměř dvacet minut zbytečných a nic neříkajících záběrů. Trochu střihu a nezabírání zbytečných blbostí (věcí) či zabíjení úhořů by filmu jen prospělo. A také šílený hudební doprovod. Původně jsem chtěl dát trojku, ale ve společnosti téhle sedmnáctky mi vlastně bylo hrozně příjemně. Sympatická ještěrka. Takže 4* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Za vraždu úhoře nemůžu dát plný počet, i kdybych nakrásně hodnotila skvělý vizuál, nádhernou hudbu, výborné herecké výkony a neotřelý výborně vyprávěný příběh. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama