Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

castor 

všechny recenze uživatele

Při prvním zaváhání, že je něco špatně, měl vzít nohy na ramena. Pokud už je teda tak blbej, že vstoupil do pochybného podniku na okraji ničeho. Rodina musí držet pohromadě, hlavně na Vánoce. Estrádní umělec rozdává radost v šedých ústavech a domovech pro důchodce, na cestě mu však dodávka vypoví službu, dostane se do penzionu, který hosty zřejmě roky neviděl, navíc jeho majiteli připomíná zmizelou manželku. A sakra. Okolo se navíc potulují podivíni, kteří rádi strkají své údy do domácích zvířat. Zneklidňující, pomalý, depresivní. Výsledek sází spíš na postupné psychické uzemňování, než na laciné explicitní scény – prostě noční můra, kde uprostřed vyšinuté komunity není absolutně čeho se chytit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Calvaire je příjemně stravitelný, malý explo snímek, tentokrát z Belgie a Francie. Velké plus si tento snímek připisuje hlavně vizuálem krajiny a ponurou buranskou atmosférou. Vesměs mi herci nebyli moc sympatičtí, a u hlavního hrdiny to považuji jako negativum, protože se mi mu tudíž ani moc nechtělo držet palce. Francouzi se po celou dobu stopáže drží s výskytem brutality při zemi a se vším se v tomto případě tak nějak šetřilo. Ničím se to asi do dějin nezapíše. Víc k tomu asi už nelze napsat. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Stalo se Vám někdy, že jste viděli nějaký film a ještě pár let jste o něm mluvili??? A nebo když se Vás někdo zeptá, zda jste viděli nějaký podivný dobrý film a Vy neustále říkáte jeden název filmu??? Tak to se mně i mé sestře stalo u filmu "CALVAIRE"! Dodnes se z toho nemůžeme vzpamatovat! Opravdu tak psychicky napínavý a perverzní film jsem v životě neviděl! A přísahal jsem na svou smrt, že ve Francii a v Beneluxu "NIKDY" nepůjdu do LESA!! ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto skvělá ujetost... Myslím, že režisér stvořil v rámci žánru zcela vyjímečné dílko. S vyšinutostí a zvrhlostí se zde pracuje s tak naprosto nápaditou takřka geniální imaginací, že jsem byl mnohokrát velmi zaskočen. Vedle toho Du Welz pracuje velmi zajímavě s formou (například natočení zbrklého úprku lesem).. Jediná moje výtka je směrem k tomu, že mohla lépe zafungovat nějaká dramaturgie. Chvílema film prostě neodsejpal tolik, aby se jednalo o dokonalý zážitek... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Francouzska novinka, ktera je pro me osobne velkym zklamanim. Po vetsinou nadsenych reakcich jsem se tesil na opravdu intenzivni zazitek, ale dostalo se mi jen koncentrovane nudy. Pribeh zpevaka, kteremu se na venkove rozbije auto a stoji ho to nakonec malem zivot neni sice dvakrat originalni, ale to by az tak nevadilo. Bohuzel vetsinu filmu se nic moc nedeje a i kdyz to moc hezky vypada (skvela kamera) a je to dobre zahrane, nejak to nema silu a snaha sokovat vetsinou uplne vysumi do prazdna. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, ve které si Marc (Laurent Lucas) a Bartel (Jackie Berroyer) povídají u večeře, byla natočena podle scény z filmu Psycho (1960), kde si stejně povídá Norman Bates (Anthony Perkins) s Marion Crane (Janet Leigh). (aknamor)
  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)
  • Podle režiséra jsou ve filmu jen dvě postavy, a to Marc a Bartel. Ostatní lidé ve filmu jsou jen jakousi variací na postavu Bartela. (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama