Reklama

Reklama

The Pink Floyd and Syd Barrett Story

všechny plakáty

Syd Barret je považován za jednu z nejvýznamějších a nejuznávanějších osobností anglické psychedelické scény druhé poloviny 60. let. Jeho hudební tvorba ovlivnila spousty umělců, nejen na poli hudebním. V dokumentu se dovíme vše podstatné o Syddovi nejen z úst jeho kolegů z Pink Floyd, ale i od jeho přátel a dalších muzikantů. (PinPrick)

(více)

Recenze (7)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Zepár smysluplných informací tam je. Něco užitečného se z toho vybrat také dá (hlavně - "Nefetujte LSD, děcka"). ________ Místy tam o Floydech a Sydovi mluví i rozumě. Zbytek - směšné a podkuřovačné žvásty. ________Směšné? ____ Ten týpek s kytarou (15 min, o písničce Bike http://www.youtube.com/watch?v=M9U-Rzd7Lqs ) byl tak nejistej klučina, nejspíš buzík, že ho tam dali nejspíš pro pobavení či pro jiný klučiny (i autory - pojistili si, že jim z vděčnosti dá). Jak si poté co ho nenapadne nic světoborného začne kousat nehty, šmarja, úplně mi ztvrdl ... ________ Podkuřovačné? ____ Přece mluvili o Sydovi, kurva, o Sydovi !!! Tomu dokumentu prostě musím 3 protože mám rád hudbu Flojdů a Sydovy texty. ()

Reklama

shawoman 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů, který nás má přesvědčit, že bydlet u maminky, kouřit spoustu marjány, futrovat se sladkým, malovat obrazy a být kultovní postavičkou je mnohem horší, než kočovat s panem Watersem po světě coby součást ekvipáže zvané Pink Floyd a pomilionté hrát všechny ty děsné songy, které architekti vystavěli poté, co ze svého středu velmi chytře vykopali jediného talentovaného umělce, o něhož se při své důsledné ignoraci lidí z branže otřeli. Chudák Syd -- ne proto, že dožil jak chtěl, ale že s těmi pablby strávil 3 roky. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Hmmm, docela zajímavý dokument. Ale kromě toho, že už tam většinu informací znám, a ve trochu jiném znění z důvěryhodnějších zdrojů, kromě členů kapely tam mluví hodně divných a nedůvěryhodných lidí. Nevím pak co si o takových informacích myslet. Syd Barrett byl asi důležitý v začátcích jedné z nejlepších kapel historie hudby, ale přeskočilo mu, protože byl blbej, a přeháněl to s drogama... ()

Zajímavosti (3)

  • Zvuk na albu "The Piper At The Gates of Dawn" dělal Syd tak, že všechny páčky, posuvníky a tlačítka ve studiu nastavil do nějakého obrazce, který se mu líbil. (PinPrick)
  • Na konci alba "Wish You Were Here" od Pink Floyd hraje Rick Wright několik tónů z refrénu skladby "See Emily Play" jako poctu Sydu Barrettovi, který se objevil ve studiu během nahrávání alba. (PinPrick)
  • Syd Barrett je považován za tvůrce nového kytarového stylu nazvaného "glissando guitar". (PinPrick)

Reklama

Reklama