Reklama

Reklama

Interno di un convento

  • USA Behind Convent Walls (více)

Obsahy(1)

Předlohou k tomuto filmu je Stendhalův román Les Promenades Romanes. Přísná matka představená se snaží zavést standardní režim do kláštera, kde do té doby dívky vedou velmi uvolněný život, naplněný vedle modliteb spíše hudbou (vynikající práce Sergio Montoriho), tanci, i sexem lesbickým, heterosexuálním i detailně snímanou autoerotikou (ta ostatně vedla k cenzorským zásahům v řadě zemí, kdy si jedna z řádových sester na kolík namaluje tvář Krista.

Snaha matky představené odvrátit dívky od pokušení ďábla vede ke konfliktům, nečekaným objevům, sebevraždě i vraždě. Vše doprovází esteticky pečlivé snímání pološer, krásných dívčích těl, zátiší na stolech, a klasická nebo klasicky znějící hudba. Zajímavé je i obsazení vlastní manželky do jedné z docela aktivních rolí. Borowczykova režie je poměrně volná, řada dívčích rolí je zaměnitelná, elegantní dílo začíná trháním květin, tanci, vařením a sexem a postupně zatemňuje až k tragickému konci. . (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Celkem dost nuda. Jeptišky se snaží za zády matky představené ukojit své sexuální touhy. Dá se říct, že o tomhle je celý tento nudný film. Přesto má určitý status kultovnosti, asi pro prostředí, ve kterém se odehrává. Měl jsem sto chutí ho vypnout a nedodívat. Jediné, co mě udrželo u sledování je vážná hudba, která je opravdu skvělá a hraje skoro pořád a má takový romanticko gotický nádech. Ještě jednou zdůrazňuji, nenechte se nalákat onou kultovnosti, nestojí to za to. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tímhle snímkem jsem si jen potvrdil, že na jeptiškách je prostě něco sexy. To odříkání spojené s touhou po hříchu se prostě nabízí. A tvůrci tohle filmu to vzali za dobrý konec. Mohlo to být ještě ostřejší, ale scéna masturbace s kolíkem, který má na sobě Ježíšův obličej, byla prostě skvělá, krásně kontroverzní a pořád výborně urážlivá. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

V diskusi, zda film tíhne spíš k softpornu, nebo k umění, bych hlasoval pro to první - ale hudba se náramně povedla, zvlášť k těm tanečkům v kapli ! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama