Reklama

Reklama

Slavná alba: Metallica - Metallica

  • USA Classic Albums: Metallica - The Black Album
Hudební / Dokumentární
USA, 2001, 93 min (Alternativní 50 min)

Nový producent, náročné nahrávání a skvělý výsledek... Kapela Metallica se ještě na začátku roku 1991 řadila mezi známé metalové kapely, ale po vydání alba nesoucí jen jméno skupiny její popularita zamířila do hvězdných výšin. Členové kapely se po předchozích albech rozhodli při přípravě další desky udělat několik změn. Tou nejzásadnější bylo angažování kanadského producenta Boba Rocka, který donutil kapelu změnit styl nahrávání. A to se samozřejmě neobešlo bez třecích ploch. Výsledkem nebylo jen jedno z nejnáročnější nahrávání v historii kapely, ale také deska, která okamžitě zamířila na vrchol americké hitparády. Vznik alba, ale i jednotlivých písní, přiblíží všichni členové kapely a dokreslí filmové záběry přímo z nahrávání. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o natáčení „Černého Alba“ a podrobný popis vzniku jednotlivých skladeb takřka od počátečního riffu. Ke spolupráci byl poprvé přizván producent Bob Rock, kterého kapela 3 měsíce "ignorovala" a testovala, co vydrží. Nakonec obstál a Hetfielda dokonce donutil chodit na hodiny zpěvu. Máte rádi Metallicu a Black Album? Tak to musíte vidět! ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Album "Metallica", aj keď bol môj prvý ktorý som od nich počul, nikdy nepatril medzi moje najobľúbenejšie od Metallicy, čím samozrejme nechcem povedať že nie je dosť dobrý - proste mám v rámci ich diskografie iných favoritov, medzi nimi aj jeho priameho nasledovníka "Load". Dokument o vzniku tejto legendárnej placky som si pozrel a hodnotím ho vcelku pozitívne - pre fanúšika je tu množstvo zaujímavých informácií o jeho vzniku. Nezasvätencom Metallicy asi veľa nepovie, ale aj tak ak by sa chcel niekto dozvedieť viac o zákulisí vzniku legendárnej a skutočne smerodajnej heavy metalovej nahrávky, má v tomto dokumente skvelú príležitosť. ()

Reklama

martiňák 

všechny recenze uživatele

Slavná alba je zajímavá série. Nejvíc se mi líbily díly s Metallicou a Meat Loafem (jeho jsem dřív moc nemusel, ale příběh jeho 1. alba byl natolik fascinující, že po shlédnutí jsem ho docela začal poslouchat). Od Metallici mám nejradši alba před Black albem, alba po něm už mě nechytla. Black album řadím někam mezi, ale pořád je na něm několik naprosto skvělých kousků. Vzpomínky členů a producenta na vznik alba jsou mimořádně zajímavé, dají nahlédnout pod pokličku, díl jsem si pouštěl několikrát a pokaždé mě hodně bavil. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Čierny album mám veľmi rád a bolo pre mňa potešením dozvedieť sa niečo o tom ako vznikal. Sem tam to pôsobilo trochu neurovnane, zrejme kvôli tomu, ako bola tá pôvodná 93-minútová verzia postrihaná. Najviac ma ale rušili "duchaplné" vstupy nejakých amerických celebrít. Z nezmyslov, ktoré natárali, jeden príklad: "V čase vydania albumu to boli outsideri, hralo ich iba 10 amerických rádií." ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ano, ano ano, takle nějjak by měl vypadat hudební dokument o natáčení CDčka... Black album zná asi každe, je mazec, že zrovna tohle ggeniální dílo rozdělilo fanoušky Matly na dva tábory. Jedni nemůžou odpustit, že "vyměkli" a ti druzí jsou naprosto normální :o). Já osobně tohle CD hodně můžu, je to mojje nejoblíbeněší... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama