Reklama

Reklama

Curriculum vitae

Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1986, 9 min

Obsahy(1)

Co se všechno musí člověk naučit od základní školy přes střední až po vysokou. Historická data, matematické a fyzikální vzorce, značky, poučky, ukázky gramatiky cizích jazyků či vybraná kapitola přírodopisu jsou divákovi nabídnuty ve velice zrychleném tempu. (zdeny99)

Recenze (12)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pavel Koutský je nejspíš vyznavačem přísloví, že co si sám neuděláš, zkrátka NEMÁŠ, a tak se pustil do autorského snímku na téma, se kterým každý přišel do styku, každý má na něj názor a každý si myslí, že mu rozumí - škola a vzdělání. Vzhledem k výše uvedenému si sám napsal scénář, sám kreslil, animoval a režíroval. Vznikl dynamický a nápaditý snímek, který byl základem pro dnešní postavení Kouského na poli české animace. Koutský kouzlí s písmenky, číslicemi, chemickými vzorci a artefakty z ostatních předmětů a zábavným způsobem sděluje, že tohle všechno se vám jednou může hodit, až usednete za stůl a začnete tvořit vlastní životopis. Celkový dojem : 90 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pavel Koutský nechal explodovat fantazii a vzpomínky na školní docházku a zasypal nás kraťasem plným pro něj typického humoru a neuvěřitelných nápadů. Spolu s Vladimírem Jiránkem náš nejlepší výtvarník / animátor / režisér. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Spomienky na roky študentské v podaní absolventa UMPRUM-u (velmistra "totální" kreslené animace, ako som počul volať Pavla Koutského) zabalené do krátkého animáku. Velice podarené. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

O tom, co vše musíme nasoukat do našich bezedných hlav od základní školy a vyjmenovaných slov až po školu vysokou a nespočetné množství faktů, pouček i dat. Spousta zajímavých nápadů ( i x y; einsteinovská proti newtonovské fyzice) a dost "rychlá" animace. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Autobiografická groteska-Curriculum vitae-neboli profesní životopis. Už ten úvod i konec v podobě vyplněného dotazníku je zajímavý a originální. Jinak tento filmeček funguje jako skvělá školní-gymnasiální a pozdější i vysokošklaská pomůcka když nevíme, nebo když jsem zapomněli některé z důležitých čísel a historických faktů. Tak schválně: 929...?, 1492...?, H2SO4...?, Ludolfovo číslo..?, Obsah kruhu..?, Vyjmenovaná slova po B..? aj. Samozřejmě je toho zde víc, a to rozdělení základní škola-gymnasium-vysoká škola je tu dobře pojato, nejlépe je t vidět na konec při zatěžkávací zkoušce..Pavel Koutský se podílel na téměř celém filmečku-scénář-námět-animace i výtvarná stránka byla od něj. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama