Reklama

Reklama

Coca-Cola Kid

  • Austrálie The Coca-Cola Kid
Trailer

Obsahy(1)

Film Coca-Cola Kid jugoslávského režiséra Dušana Makavejeva pojednává především o střetu kultur. Do Austrálie přijíždí Becker, Coca-Cola Kid (Eric Roberts), sebevědomý americký odborník na prodej Coca-Coly, aby tamní pobočce pomohl zvýšit prodej. Je zde území, kde se vůbec žádna Coca-Cola neprodává. Je to proto, že zde má továrnu na svou vlastní limonádu starý T. George McDowell (Bill Kerr), který si se všemi agenty od Coca-Coly umí poradit. Ale Becker je houževnatý a přesvědčený o své věci. Kromě ostrého T. George ale Becker poznává i sympatickou Terri (Greta Scachi)... Která limonáda se zde nakonec bude prodávat? Film vznikl bez vědomí společnosti Coca-Cola. (Hellboy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak tento snímek vznikl je pro mě velkou záhadou. Film je inspirovaný dílem spisovatele Franka Moorhouse, ale není to poznat, kromě toho, že se děj odehrává v Austrálii. Někdo ho nakonec zřejmě umluvil, ať do svých příběhů zakomponuje Coca-Colu a vytvoří scénář. Moorehouse to opravdu udělal, zřejmě pod vlivem předávkování Colou, scénář je totiž opravdu strašný, řekl bych, že on sám napsal jen jakousi kostru, kterou někdo další upravoval (Denny Lawrence?). Tím ale podivnosti nekončí. Hlavního hrdinu - nepříjemně Amerického odborníka na prodej koly ztvárnil věčně se usmívající expert Eric Roberts.. To nejlepší nakonec: celé to režíruje Jugoslávský režisér Dušan Makavejev. Jak ten se k tomu dostal? To snad neví ani on... film prostě nic moc, a pokud nejste fanatický fanoušek Makavejeva nebo Koka koly, tak film nedoporučuji. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Becker (Eric Roberts) je mladý úspěšný obchodní zástupce firmy Coca-Cola, který míří do Austrálie, aby zde zmapoval situaci na trhu. Když se seznámí s vedením a zaměstnanci firmy zjistí, že zde existuje ostrov, kde se vůbec žádná Coca Cola neprodává. Na místě zjistí, že je to kvůli muži, který zde vyrábí svou vlastní kvalitní limonádu. To ale nenechá Beckera klidným a začne vymýšlet plán, jak dostat svou značku i na místo, kde o ni nikdo nestojí...Ajaj tak to byl průser. Film prakticky o ničem a do toho Eric Roberts...Tak tomu říkám záruka prvotřídního shitu. Zachraňuje to jen Greta Scacchi, která se ukázala jak jí pánbůh stvořil, jinak se na to nedá dívat. 20% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Meno Erica Robertsa medzi hereckým obsadením je pre mňa varovným znamením: Toxický tovar. Nebrať! Dušan Makavejev ako jeden z mála režisérov tvorivo nadviazal na odkaz ukrajinsko-židovského lekára-psychiatra a sociokóga Wilhelma Reicha (jedného z mála podnetných odchovancov freudovskej školy). Umiestnenie v kolónke režisér znamená preto vstupku do Makavejevho tvorivého sveta. Výsledkom stretu dvoch mien je v zmysle predchádzajúcich viet (stret sračky a voňavého mydla) len horší priemer. Také niečo ako Eric Roberts v jednej z úloh by dokázal ukočírovať len silný režisér typu Johna Watersa či Andreja Končalovského. Makavejev je zaujímavý skôr tematicky ako technicky. Je úplne fuk, či film financovala korporácia The Coca-Cola company (názov to evokuje a dej vlastne tiež: aj negatívna reklama je reklama) alebo nie. Výsledkom je len povrchná popová historka o zbližovaní sa firemného mamrda a jeho sekretárky. Predajca koly rieši rozšírenie hnedého bublinkového presladeného nápoja do panenských oblastí Austrálie. Má to v sebe pár slušných erotických záberov, milých mini príhod so zvieratkami (klokan, kakadu, myška) a pár antikorporačných vtipov. Všetky tieto pozitíva však pohlcuje plytký príbeh, metrosexuálny vzhľad dohladka vyholeného a opáleného tela Robertsa a jeho neznesiteľne arogantný výraz tváre. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Eric Roberts, ktoreho vobec, ale vobec nemusim, sa tu predstavil v roli metrosexuala- navonaneho, oholeneho, Roberts tu predstavuje sebavedomeho americkeho odbornika na predaj Coca Coly. Snazi sa tento napoj predat aj do odlahlych casti Australie. Tvorbu rezisera Dusana Makavejeva nepoznam, uz  som s nim videl Sweet Movie 1974 - a dalej nic. Nebude to ale moc znamy reziser, skor len pre znalcov a filmovych praktikov. Tusim, ze to financovala i firma Coca Cola, ale je to hlavne o zblizovani sa tohto predajcu s  mladou sekretarkou. O nic viac tu nejde. 20 % ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní "úleťácké" dílko. Z počátku velmi vtipné kvůli parodii na (i u nás už nemilosrdně implantované) praktiky marketingu a reklamy; a také kvůli legráckám z kulturních rozdílů mezi US a AUS. Ale pak se to nějak rozplizne a začíná nabývat charakteru podivně křečovitých filmů jednoho dalšího srbského režiséra (hádejte kterého). Film určitě zachraňuje přitažlivá Greta Scacchi, ať už zcela oblečená či v peří se vznášející, nebo úplně nude. Pokud ale člověk kapku cestoval a ví něco o světě, pak film jako oddechovka za vidění určitě stojí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama