Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deborah, křehká anglická kráska, přijíždí po první světové válce do Austrálie se svým výstředním a stárnoucím manželem Alexem. Jeho rodina, žijící na farmě uprostřed australské buše, jim připravila uvítání, připomínající vítání marnotratného syna. Deborah, která se v této pro ni zvláštní krajině cítí jako opuštěný trosečník, těší zájem hezkého a přímočarého venkovského lékaře Maxe a málem se s ním vydává na cestu nebezpečného vztahu...

Žánrový obrázek z australského venkova v době těsně po I. světové válce vznikl na notoricky známé čechovovské motivy. Jeho režisér Michael Blakemore tvrdí, že "je míněn tak, aby vyprávěl veselejší a pravděpodobně i reálnější příběh, než samotný skvělý originál, který posloužil jako startovací bod." Blakemore je především divadelním tvůrcem, a proto sází ve svém filmu zejména na aranžmá jednotlivých "scén" a na kultivovaný herecký projev. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

BubbleGum 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o životě na venkově, o lidech z venkova a lidech z města, jejich rozdílných životech, a o jejich problémech a vztazích. Od někoho jsem slyšela myšlenku, že je to film tak trochu o tom, že "vzhled je všechno", a proto bohatá, "krásná", upravená, ozdobená, ovšem velice povrchní a upjatá osoba povrchních "slušných mravů a vychování", která je ale pokrytecká a nudná a rasistická, má nakonec u mužů větší úspěch, a všechnu jejich pozornost, a přitom milou, slušnout, pracovitou, chytrou a praktickou dívku nikdo nechce, jen proto, že je "ošklivá", v tomto případě jen nenačančaná a "obyčejná". Nevím jestli se dá říct že je film pouze o tomhle, nebo dokonce hlavně o tomhle, ale ve filmu se to jako téma vlastně hodně řeší, a proto mi připadalo zajímavé to zmínit. ()

Reklama

Reklama