Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špionka Hyo-jin (Kim Jeong-hwa) je vyslána severokorejskou vládou, aby na Jihu dopadla jistého muže za zpronevěru. Pro dosažení svého cíle se nechá zaměstnat v jedné z poboček Burger Kingu, kde trpělivě vyčkává na vhodnou příležitost. Jenže k její nelibosti padne do oka i celému zástupu místních univerzitních studentů, jimž učarovala její krása. Mezi tyto studenty patří i Go-bong (Gong Yoo), který se do mladé ženy prakticky ihned zamiluje. Jeho nadšení pro ni je tak veliké, že jí věnuje příspěvek na webové stránce, kterou provozují jeho kamarádi. Na této stránce však nejsou pouze Hyo-jininy fotky, ale i přezdívka, kterou jí chlapci dali. Vzhledem k tomu, že Hyo-jin nikdo nezná, je opředena tajemstvím a navíc je krásná, rozhodnou se jí říkat „Špionka“. Nezkušená agentka je zmatená. Byla prozrazena její identita? Bude se muset vrátit do domoviny, kde bude potrestána za nezvládnutou misi? Jediné, co může dělat, je dokončit svůj úkol. (EMIA)

(více)

Recenze (11)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Korejské zamilované, cudné, trochu komediální × nějak mě to netáhlo, zbytečné scény a příliš dlouhé pohledy, nezajímavá zápletka. To byl jeden z nudnějších snímků korejské kinematografie. Zápletka byla svým způsobem rádoby akční, ale nějak mi v těch pohledech zpátky ztrácela. Pohyby hlavní hrdinky mi aké nepřišly příliš akční, opravdu vypadala spíše jako anděl, než někdo kdo vás seřeže do němoty. Ale jinak dejme tomu. ..ten paintball v lesích taky dobrý, bych to měla někdy zkusit na stres a vztek.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý kvôli priateľom potrebuje nájsť priateľku, aby sa už pred nimi nemusel hanbiť a práve prichádza nové mladé pekné dievča, sen každého miestneho chlapca a nechcene aj konkurentka dievčat, ktorá sa mu hneď zapáči. Ale čoskoro sa prejaví, že je v skutočnosti severokórejskou špiónkou. Spracovanie nie je zlé, ale nemám z neho až tak dobré pocity, ako väčšinou býva zvykom. Spočiatku ma to moc nezaujalo, po väčšine stránkach mi to sadlo len minimálne, časom to už našťastie začne byť zaujímavejšie, aj keď nejaké slabé miesta sa aj tak nájdu, ale aspoň približne záverečná tretina je už úplne ideálna. Dá sa povedať, že asi polovica času filmu sa mi páči dosť a zvyšok je už len priemerný. Ale aspoň je tu viacero vydarených scén, zaujala ma hra paintballu, scéna v metre s kazetou a mnohé iné. Film čiastočne kombinuje tri typy, komédiu, romantický a špiónsku tématiku, tá ale nemá až tak moc priestoru, teda ak neberiem do úvahy tie humorné časti, ktoré sa jej venujú, romantika sa začne výraznejšie prejavovať až v poslednej tretine a vtedy aj celkom funguje, najviac prevláda rozhodne komediálny žáner. Humor ma najprv skôr sklamal, nie, že by bol trápny, ale skôr nezaujímavý, no časom sa vylepší, síce nedochádza k nejakým výrazne humorným scénam, ale je aspoň príjemný a niektoré scény sa dosť vydarili. Herecké obsadenie je celkom slušné, jedine hlavný hrdina mi moc nesadol a hlavne prvú polovicu som mu ani moc nefandil, zaujímavejší sú jeho kamaráti, ale najlepšie je rozhodne ženské obsadenie, okrem špiónky potešia aj jej dve kolegyne z rýchleho občerstvenia. Réžia nie je úplne ideálna, viacero stránok pôsobí nedotiahnuto, ale zase na režisérsky debut to je celkom slušné a technická stránka je už čistý štandard. Najprv ma ani nenapadlo, že by fsom tento film ohodnotil až takto dobre, hlavne kvôli nudnému začiatku, ale časom si ma to už získalo a môj výsledný dojem je viac než dobrý. 71% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Po začátku trhajícím bránice (nástup Hyo-jin do rychloobčerstvovny s hamburgery špalírem roztoužených kluků je jedním slovem fantastický) film sleví na nasazeném tempu a po hravém humoru začne přebírat otěže něžná a hřejivá romantická linie, fungující téměř bez chybičky. Oproti tématicky podobné Jambok geunmu (motiv dívky v utajení ovládající mistrně bojové umění), ve které si také zahráli hlavní představitelé tohoto snímku, je Geunyeoreul moreumyeon gancheob především lehkou rukou natočená romantická komedie s drobným přídavkem akce prostá vážných thrillerových prvků. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Spygirl má dve roviny. Zatiaľ čo v prvej je film fajn romantickou komédiou, v tej druhej je to nereálna skica so severokórejskými špiónmi, wire-fu akciou a nepríjemným slapstickovým humorom. Tieto dve odlišné roviny sa zákonite navzájom rušia. Tvorcovia by mali pochopiť, že v žánri romantickej komédie musia byť vtipy subtílne a hlavne musia vychádzať zo života. Vtedy nastáva predpoklad, že film zafunguje. ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Je tomu už 38 dní, čo som nevidel kórejský film. A možno aj preto, navzdory tunajšiemu hodnoteniu, ma bavil. Zasmial som sa nemálo-krát a aj hlavná hrdinka mi bola sympatická. Potom film viac tiahne na romantiku, ale ani tieto vody mi nie sú cudzie, takže celkovo mi to vyznieva na príjemné 4*. Určite nemám pocit, že by som pozretím filmu stratil čas, práve naopak. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama