Reklama

Reklama

Válečná místnost

(festivalový název)
  • USA The War Room (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

War Room neboli Válečná místnost byl název centra prezidentské kampaně Billa Clintona v arkansaském Little Rocku. I když je pro filmaře nebo novináře obecně obvykle zcela nemožné proniknout do takových míst, dokumentaristům D. A. Pennebakerovi a Chris Hegedusové se povedlo získat částečný vstup a natočili tam 35 hodin materiálu. Film se soustřeďuje na dva muže, kteří vedli Clintonovu loď od začátku až do konce. Byli to James Carville, prudký a charizmatický cajun, který vedl kampaň s jižanským šarmem a neochabující vášní, a George Stephanopoulos, duchaplný a pohledný učenec, který s klidem a jistotou neustále mobilizoval své podřízené. The War Room je přesvědčivý a poučný dobrodružný příběh o dvou pozoruhodných mužích a jejich monumentálním úsilí, odhodlanosti a drzosti, které jsou nutné k tomu, aby někdo vedl a vyhrál politickou kampaň v moderní době. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí americké volební mašinérie je víc než zajímavý. Aneb, kdo bude prezidentem, není ani v nejmenším v rukou voličů. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Vsadím sa, že drvivú väčšinu ľudí by tento dokument nudil. Ale pre fanúšikov politiky je to nadštandartné nahliadnutie pod pokrývku. V tom čase priam nevídané. The War Room totiž zachytáva štáb Billa Clintona pred jeho historickým víťazstvom v prezidentských voľbách 1992. Je to nielen preto veľmi cenný dokument, cenný je aj tým ako zachytil neobvyklý team stratégov, ktorí tieto voľby de facto vyhrali. Dosť ťažká angličtina a obsahom iba pre fajnšmekrov, no jedná sa o (doslova) dokumentárny snímok s pridanou hodnotou. Film bol nominovaný na Oscara v roku 1994. ()

Reklama

Reklama

Reklama