Reklama

Reklama

Srpnový underground

(festivalový název)
  • USA August Underground
Trailer

Obsahy(1)

Hlavný hrdina v podaní režiséra má rád aj so svojím kamarátom pekne nechutné zábavky. Radi týrajú, znásilňujú a ponižujú svoje obete zamknuté u nich v pivnici. K tomu si to všetko natáčajú na kameru.
Uvidíme aj prepadnutie obchodu, no nepôjde im o peniaze, ale o úchylnú zábavu na dvoch zákazníkoch. (Hunter2222)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

TERRORDROME

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé že nie som jediný komu trvalo takmer 10 rokov než sa dokopal k pozretiu tohto "filmu". Vyčítať by sa mu dalo asi úplne všetko, ale je jasné že režisér to presne tak chcel a dosahuje požadovaný efekt. Absolútne bezdejový a ukrutne hnusne vyzerajúci found footage blábol o dvoch prostoduchých amerických kreténoch ktorí len tak zo srandy kohokoľvek mlátia, mučia a zabíjajú. A rehocú sa... Ten Vogel však nie je až taký netalentovaný vták a prekvapivo vie čo robí. Pôsobivosť je práve v tom že "hrdinovia" berú to čo robia ako samozrejmú a úplne bezdôvodnú každodennú zábavu, vraždu stopárky, natieranie zmučenej nahej ženskej hovnami aj porcovanie jej frajera vo vani a následné zvracanie. Tento snuff humus je potom kvôli kontrastu prekladaný dlhými sekvenciami, kde sa naši čuraci vydajú na koncert, obhliadku mäsokombinátu, čumia na vláčiky a robia bordel v potravinách, čo má podtrhovať dojem bežného dňa. Zámeru je teda dosiahnuté, ale zároveň to nemá inú hodnotu než filmový experiment, pretože je to proste nuda. A hlavne potom "finále" kde sa skoro 10 minút laškuje s dvoma nepeknými prostitútkami. Takže akokoľvek mi bolo po celý čas jasné čo chce Vogel povedať, tak je mi to aj u prdele. Keďže som z toho rozpoltený, nechávam bez hodnotenia a uvidíme sa pri ďalšom dieli aby som na disku konečne uvolnil miesto. ()

bolan odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud si něco skutečně zaslouží právoplatnej odpad!, pak je to rozhodně tahle ubohost. Nějaký pitomci s handkou si točí kraviny ve stylu „FAKE SNUFF“ a hihňaj se tomu. Trapný video z dovolený v Bibione má větší výpovědní hodnotu než tohle. Mohlo by se líbit: Aftermath a Murder-Set-Pieces ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Vcelku reálny fake snuff Freda Vogela, ktorý svoje dielo pojal ako domáce video plné hnusu, krvi a fekálností, zachytené jeho kamarátom a spolupáchateľom na ručnú kameru. Priamočiare a brutálne spracovanie plné ponižovania si Fred (réžia + hlavná úloha) užíval do sýtosti. Síce sa jedná o jeho prvý projekt, za zmienku však stojí, že Fred údajne pôsobil ako inštruktor na Tom Savini's School of Special Makeup Effects. Takže základ by bol. ### August Underground môže slabším povahám privodiť pocity nevoľnosti, šoku a zdesenia, ale čo je trocha nebezpečné, môže poskytnúť aj inšpiráciu pre tých, ktorým chýba už len ten jeden krok k páchaniu reálneho ultra-násilia pre uspokojenie a pobavenie. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jak špinavý pocit zanechává August Underground na divácích a následkem toho dostává nízká (či neutrální a distancovaná tříhvězdičková) hodnocení. Jako by vyšší počet hvězdiček znamenal souhlasné pokynutí a morálka bránila takový film "schválit". Je to "nechutné" a "zbytečné". Na těchto "bezduchých násilnostech" je ale něco poměrně zajímavého. Celé subžánry slasher či torture filmů (samozřejmě i jiných) jako například Saw, Laid to Rest, Tortured (atd.), jsou populární, diváci chtějí násilí víc a chtějí ho originálnější. To jsou filmy, jejichž hodnocení často stojí a padá s tím, jak jsou mordy zábavné a krvavé. Násilí je tedy neškodná hra, pobaví. Toto morální dilema ale AU nahlodá tím, že násilí zobrazí způsobem, jaký je divákům protivný a odpudivý. Oblíbené filmy totiž často dodržují některé z následujících podmínek. Násilí je stylisticky vyleštěné (přehledné), distancované (divák se tak necítí být součástí mučení) a kontextualizované, tedy s hrdinou, kterému je ubližováno z nějakého důvodu. Ten se snaží přežít a film tak nabízí minimáně jednu postavu se kterou je možné se identifikovat. Zde je navíc výhodou, že často není brán ohled na politickou, rasovou nebo třídní příslušnost postavy (a když ano, je za ní postava trestána) a vše je redukováno jen na snahu přežít. Pravidelně jsou také mrzačena „hezká těla“. Fred Vogel se všem pomyslným podmínkám vyhýbá a bere tak divákům cokoliv, čeho by se mohli držet. Násilí je špinavé, nehezké a často nechutně spojené se sexem (nekrofilie, použití výkalů, mrzačení, ..). Divák je ve středu dění, protože vše vidí z pohledu kamery, kterou mučitelé drží (zároveň tak stojí na jejich straně) a film není přehledný. Hrdinové neexistují, ostatní postavy jsou zjednodušeny na maso, které je zneužito a znetvořeno. A nakonec, násilí je bez kontextu. Protagonisté pro své konání nemají žádný racionální důvod, nevraždí pro pomstu, ale pro zábavu a film tak není propojený koherentní narativní linkou, jen řadí násilné scény za sebe bez jakéhokoliv spojení. Maximálně jsou scény mučení prokládány normálními výlety a dalšími činnostmi, které jsou pro trávení volného času typické. Vraždy a znásilnění pro ně tedy představují běžné činnosti. Když je násilí "bezdůvodné" (a tím působí bezúčelně, prvoplánově), film pro mnoho diváků ztratí smysl. Je ošklivý, nechutný, špatně natočený a vraždí se v něm "jen tak". Z tohoto důvodu je pro mě August Underground zajímavý, protože podkopává divákům nohy. Zákeřně je vpustí do fikčního světa, ve kterém nejsou vítáni. Nepatří tam, nemají tam co dělat a nerozumí mu, protože snuff je natáčený jen pro uspokojení jeho autorů. Divák neví, jak ho uchopit, co si o něm myslet a nemá nejmenší šanci si ho užít. A právě z těchto důvodů se vyhýbám neutrálním třem hvězdám a dávám hvězdy čtyři. Velký vztyčený prostředník divákům a většině hororové produkce. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Undergroundový svinstvo. Dva kreténi s kamerou natáčejí kraviny a snuff. Hned v úvodu jsme svědky jejich konání ve sklepě. Záběr na nahou, svázanou a mučenou holku, je od krve a vlastních výkalů, chybí jí jedna bradavka. Vedle ve vaně leží mrtvola jistýho Michaela s uřízlym ptákem. Blb za kamerou a jeho kámoš se pořád blbě tlemí, mažou svojí obět hovnama, flušou na ní, vylejou jí na hlavu kýbl moči (pozdějí jí nacpou do pusy kus Mikeovy nohy). Mezitím sledujeme další jejich radovánku, zneužití a zabití stopařky. Dále už AUGUST UNDERGROUND (August podle měsíce natáčení, Undergr. protože je) neplyne v takových nechutných výjevech, největší extrém je řekl bych onen úvod, přibližně po půl hodině to napůl zapluje do nudy. Celý je to záměrně amatérsky natočený, s dlouhými záběry, střih prostě ve stylu, jako když tu kameru vypnete a později zase zapnete. Autor Fred Vogel (tady si i hraje hlavního 'hrdinu') je podle všeho zkušený make-up artist a je to vidět - krvavý efekty jsou na úrovni, i to přispívá k slušně reálnýmu dojmu. Ten celkově amatérský/reálný styl ale zároveň vidím i jako největší slabinu snímku, místy je to prostě nuda (pár scén je úplně o ničem a ještě takhle natočených), nebo už není čím šokovat jako v první části. Vidím tady pod sebou pár zhnusených komentů - zhnusit byl účel a podřídilo se mu vše, doporučuji nadhled nebo si příště přečíst o co se jedná a nekoukat na to. ()

Zajímavosti (2)

  • Když jel Fred Vogel na hororový festival do Toronta, byly u něho nalezeny kopie prvního a druhého dílu filmu a byl zatčen za převážení obscéního materiálu do Kanady. Nakonec obviněn nebyl, avšak strávil zhruba 10 hodin v celním vězení a jeho filmy byly poslány do Ottawy na bližší prozkoumání. (Freakyy)
  • Film je v niektorých krajinách zakázaný a je nevhodný pre slabšie povahy. (Hunter2222)

Reklama

Reklama