Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný italský houslista Bussoti, zdrcený smrtí své mladé ženy, smíchá její krev s lakem na housle a vytvoří tak nástroj se zázračným zvukem. Každý, kdo propadne jejich kouzlu, zažije okamžiky velké slávy, ale neštěstí a smrt, zakleté do zvuku houslí, si vždy vyberou svou daň. Film Francoise Girarda, Krvavé housle, sleduje v průběhu třech století a na území několika kontinentů, tragické osudy bývalých majitelů těchto unikátních houslí, o které bojují různí zájemci na velké dražbě hudebních nástrojů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Leporelo příběhů roztažené přes několik staletí a několik kontinentů, přičemž spojující nitkou je jeden mistrovský nástroj. Pokud máte rádi historii a klasickou hudbu, tak si to opravdu nenechte ujít - děj příjemně meandruje, plynule proplouvá mezi jednotlivými pasážemi, celkovou kompozici doplňuje procítěný soundtrack a vyvážené herecké výkony, vše uzavírá elegantní coda. Naprostá spokojenost. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama o houslích, jež přecházely z majitele na majitele a psaly tak svůj prokletý příběh. Film je rozdělen do několika povídek, které vyprávějí o osudu majitelů těchto houslí. Bylo to poetické, plné citu a romantiky. Velmi pěkný příběh. Není to profláknutá věc, ale každého určitě potěší a zaujme. Vřele doporučuji.. 80% ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Čím je vůně pro Parfém, tím je hudba pro Krvavé housle; film by bez ní nemohl existovat. Nejen, že je to film o hudbě, ale jednotlivé scény by bez ní vyzněly plytce a nezajímavě. Hudba je tím, co jednotlivé příběhy drží pohromadě a dává vznikat působivému obrazu. Pokud bychom soudili každou dějovou linku zvlášť, museli bychom si přiznat, že nejsou nijak originální, ale přidejme k tomu mystiku houslí s lakem z krve, hudbu a S. L. Jacksona a funguje to. A funguje to hodně dobře. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pár scén vcelku zajímavých, ale jako celek možná až příliš akademické (tj. nezáživné). Některé epizody zajímavé jiné méně, ale jejich střídání mě spíše rušilo. A jediný spojovací článek – housle, pro mě nebyl tak „zajímavý hrdina“, abych s ním bez problému sledoval skoky z různých dob a od různých hrdinů vždy někam jinam.mimochodem hudba velice vyzdvihovaná – snad jsem ještě neviděl recenzi, kde by neměla nejvyšší hodnocení – na mě bůhvíjak nezapůsobila. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Těžce zkoušený italský génius vytvoří vzácný instrument, který si z ruky do ruky předávají celé generace umělců. Každý vlastník předá nástroji kus své duše, obohatí jejich historii svým příběhem. Z houslí se tak stává něco víc než jen hudební nástroj, jsou ikonou. No a pak přijde hádejtekdo a šlohne je. Myslel jsem si, že to nebude americkej film... :)). Tam by to neprošlo holywoodskou cenzurou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad vo filme je Campo Tures, ktorý sa nachádza na severe Talianska, blízko hraníc s Rakúskom, asi 70 kilometrov severovýchodne od mesta Bolzano. (hollci)

Reklama

Reklama