Reklama

Reklama

Oko 2

  • Hongkong Jian gui 2 (více)

Obsahy(1)

Joey se probere ze spánku po lécích, které ji byly dány po výplachu žaludku. Jen o vlas unikla smrti, během hlubokého spánku viděla kolem sebe duchy mrtvých lidí, kteří ji doprovázeli v jejich nejtemnějších minutách. Joey se rozhodne pro zcela nový život, kdy už nechce takovou zkušenost znovu zažít a zároveň se rozhodne ukončit svou epizodu se Samem. Avšak krátce po pro-puštění z nemocnice zjistí, že je těhotná. Nejen že je neustále ve stresu z myšlenky na potrat, ale také ji neustále trápí pocit, že ji sleduje tajemná postava. Jednou se však setkají tváří v tvář na vlakovém nástupišti... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

Terminus 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že většina (současných) asijských hororů se vám až nekriticky líbí? Tak se koukněte na Oko 2 a budete ze svého dojmu vyléčeni. Tento film se sice snaží zapojit všechny atributy, které přispívají k našemu nekontrolovatelnému děsu, avšak činí tak značně hloupě. Je zde rozpolcená hrdinka s nevinnou tváří, které nám má být i líto - avšak jak může, když je příliš hloupá na to, aby si uvědomila, že divná je ona a ne všichni okolo ní. Je zde i duchovnější rozměr příběhu - tentokrát zapojení tématu těhotenství. Zakomponování tohoto motivu do příběhu je však násilné a pro ty, kteří znají a obdivují Rosemary má děťátko, působí až komicky jednoduše. A to, co děsilo v, podle mě, průměrné Temné vodě (neplést s přeceněnou Velkou vodou) - tedy výtečná práce se zvukovou stopou (jak dunivými děsivými zvuky tak hudební stopou - zde táhlými smyčcovými party) je v Oku 2 tak konvenční a předvídatelné, až to mrzí. Ani mizerná práce s prostorem a naším očekáváním odkud může přijít očekávaný "bubák" tento film v mém hodnocení nepozvedne. Toto není ani tip na opilecký večírek; ve videopůjčovně najdete desítky lepších hororů. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Skoro stejne tak dobre jako prvni dil. Ducharina, ktera je trochu jina, nez japonske vykradacky Ringu me misty opravdu dobre vystrasila a vubec nevadi, ze cela stoji jen na lacinych lekackach. Rusive pusobily pokusy Pangovcu o rychlejsi strih a nadupanejsi hudbu, predevsim v prvni casti filmu. Vysvetleni proc a jak se vse odehrava bylo uspokojive, zadna pointa v pointe jine pointy. A Shu Qi je navic naprosto sukedelicka baba.....Jsem celkem spokojen. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než první díl. Zatímco první Oko mi připravilo několik infarktových momentů, zde mě trochu vystrašilo ledatak padající tělo před zastávkou. Problém je v podobě duchů a jejich aktivitě. Pangovci to zhoršují na několika místech klipovitým střihem, jenž se do duchařského horroru moc nehodí. Shu Qi je fakt baba non plus ultra, ale to tuhle unylou duchařinu nezachrání. Jak může někdo bez nějaké větší újmy přežít dvojnásobný pád z několikapatrové výšky?! Jak může duch zabránit smrti padající osoby, když jen stojí nehnutě opodál?! Závěr se mi moc nelíbil. Na tenhle filmeček se celkem dobře dívá, ale já jsem se těšil na pořádný nervák a rozhodně mě nepotěšilo pár záběrů jako z telenovely. Zklamání! 5/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...dle mě je Oko II. psycho od začátku až do konce, ale... Bratři Pangovi nám podávají obdobný příběh jako v jedničce, opět je zde celá ta "duchovní" dimenze příběhu, která mi ale tentokrát přišla poněkud mdlá a špatně podaná a v některých okamžicích je příběh nechutný. Ne strašidelný nebo hutný, prostě opravdu zbytečně nechutný. Proto "jen" 80%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než nudný první díl, ale taky žadná sláva. Možná bych dal více hvězdiček, ale odradilo mě od toho nesympatická hlavní hrdinka, která mi po pár minutách lezla neuvěřitelně na nervy svým neustálým křikem a zmateností. Ona vidí duchy všude možně i v místech kde by normální člověk nevlezl, ale hlavní hrdinka se pořád každého ptá jestli toho ducha taky nevidí. V podobných snímcích už od půlky filmů hlavní představitelka tenhle problém ani neřeší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Singapuru, Thajsku (Bangkok) a Číně (Hong Kong). (GASTON73)

Reklama

Reklama