Reklama

Reklama

Železné dámy

všechny plakáty
Thajsko, 2000, 104 min

Recenze (3)

May 

všechny recenze uživatele

Komedie, která, ač celý sál šílel, mi vůbec vtipná nepřišla. Jak řekla Lynn, snímek se možná nenápadně ponoukat k toleranci a snášenlivosti vůči homosexuálům snaží, ale dělá to formou, která mi je z duše odporná. Zveličování každého detailu a 'zesměšňování' gayů stylem "jsou to ženy jako každé jiné" na mě působilo velice hloupě a uboze, ovšem připouštím, že, jak prozradily závěrečné titulky, se ve filmu skutečný příběh Satree lek podobal té filmové reálii skutečně hodně. Otázkou ale je, jestli se náhodou nezfalšovaly inkriminované závěrečné ukázky, protože mi přijde velice zvláštní, aby se gayové v Asii chovali.. jinak, než gayové všude jinde. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná thajská komedie z prostředí gayů, lesbiček, travestitů a transexuálů. Viděla jsem ji na Febiofestu 2005 a musím říct, že se líbila nejen mně. Sál často řval smíchy. Ale nejde ani tak o to, že je to báječná komedie, ale snímek hlavně nenápadně ponouká k toleranci a snášenlivosti. A perličkou zůstává, že byl prý natočen podle skutečné události (volejbalový team dostal lesbickou trenérku a tak všichni hráči odešli, zůstali jen dva "nenormálové", co do teamu přivedli své podobně "postižené" kamarády a společně vyhráli thajské mistrovství). ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle skutečné události z roku 1996. Tehdy mužský volejbalový tým sestávající pouze z transvestitů, v Thajsku nazývaných „katoey“, vyhrál národní mistrovství. Záběry skutečného týmu z tohoto mistrovství jsou použity v závěrečných titulcích filmu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama