Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 036)

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät rovnaky 150 milionovy rozpocet, ako aj TRANSFORMERS (2007) alebo HANCOCK (2008). Pri tomto filme bolo nastastie citelne vidiet, ze bol rozpocet vyuzity daleko lepsie ako pri Hancockovi, ale stale slabsie ako pri Transformers. Edward Norton je skvely herec, prekvapil ma uz v jeho debute PRVOTNY STRACH (1996) a taktiez superzaporak Tim Roth, na ktoreho nikdy nezabudnem z dramy ROB ROY (1995). V kazdom pripade sa mi tento novy NEUVERITELNY HULK paci viac, ako ten s Ericom Banom z roku 2003. Najviac sa mi pacila posledna polhodina vystrajania zmutovaneho Emila Blonskeho v uliciach New Yorku. Myslim si, ze volba francuzskeho rezisera Louisa Leterriera, ktory ma za sebou KURYRA 2 (2005) alebo UTRZENY ZE RETEZU (2005) bola spravna a uz dnes sa tesim na jeho novy film SOUBOJ TITANU (2010)... 27.12.2009 ______ Edward Norton - (Bruce Banner) +++ Liv Tyler - (Betty Ross) +++ Tim Roth - (Emil Blonsky) +++ William Hurt - (Generál Thaddeus Ross) +++ Tim Blake Nelson - (Samuel Sterns) +++ Ty Burrell - (Dr. Lennord Samson) +++ Christina Cabot - (Major Kathleen Sparr) +++ Robert Downey Jr. - (Tony Stark) +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 15.07.2008) +++ ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne prekvapenie. Iked novy Hulk recikluje mnoho zauzivanych a okukanych postupov, je z neho citit i zavan originality a poctiveho pristupu. Tam kde by divak ocakaval podrobny popis experimentu, ktory z Brucea Bannera spravil zelene monstrum, sa dockame len kratuckej objasnujucej videoklipovej sekvencie pocas uvodnych titulkov.. A stopaz, ktoru tvorcovia takto usetrili, vyuzili na detailnejsi popis a predstavenie hlavneho charakteru. Bruce Banner, samotar, skrivajuci sa pred svetom v hufe robotnikov, ktori kazdodenne makaju vo fabrike na limonady.Neda sa povedat ze Edward Norton podal svoj zivotny vykon (predsa len, nebola to rola, kde by sa mohol naplno odviazat), no svoju ulohu splnil skvelo. Tak ako vam v hlave utkvie rozzurene zelene monstrum, tak si zapamatate aj viziabnuteho loosera, trpko znasajuceho svoje prekliatie. Tvorci opisu Bruceovho charakteru venovali naozaj vela a to je velke plus. Tak isto stastne dopadla volba zaporaka. Tim Roth je slizak a sialenec na pohladanie, ba dalo by sa az povedat, ze on je tu hercom cislo jedna. Po efektovej stranke (az na niektore useky, ktore vypadali ako trailer na videohru) sa neda vytknut nic ( romanticka scenka kraska vs netvor je este lepsia ako obdobne sceny z Jacksonovho King Konga). Paradny popcorn, ktoremu z radostou odpustite jeho nedostatky a budete sa tesit, kedy si ho date znovu. (8/10) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Z antické tragédie prokládané akcí Marvel sešel o pár schodů dolů. A zůstal stát v rozporuplném mezipatře. Pět let po více než rozpačitě přijaté Leeho vizi se není čemu divit, když na ni máme zapomenout už v samém úvodu. Já ji můžu vidět třeba stokrát, ale vzdávám se, protože vím, že jsem v jasné menšině. Leterrier se ale tak moc těší na dříve upozaděné Hulk-smash, že mu hloubka postav nebo traumatické vsuvky moc neříkají a brazilský úvod dokonce otravuje. Co se týče ústředních charakterů a jejich představitelů, musím se také trochu mračit, protože Betty není tentokrát nic jiného než pohledný katalyzátor Bannerových emocí a Nortonovo herecké pojetí titulního hrdiny zavání občas až zarážející zkratkovitostí. Tak proč nakonec tak vysoké hodnocení? Protože jakákoli akční scéna je výbušnou, efektní podívanou, která bere dech a Blonsky aka Abomination se směle zařazuje do galerie v budoucnu proklínaných marvelovských záporáků, ke kterým mám ale pravidelně slabost. Rozhodující faktor pro čtvrtou hvězdu je ten, že tahle verze Hulka funguje jen a pouze jako vnadidlo na Avengers. Ano, Iron Man, Thor i Captain America jsou o třídu či dvě lepší a Bruce tak zůstává malým zeleným vzadu, ale z příliš nenápadné superhrdinské mezihry časem dozrál alespoň do příjemné jednohubky. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Silne som dúfal, že ma zaujatosť nikdy nezbaví objektývnosti. Nepodarilo sa. Dej: 0 Akcia: 1* zvlášť, Liv Tyler 3... pardon... viackrát sa to už nestane :) Update 27.5.2012: Obsahovo asi najslabší kus zo skupinky Marveloviek. Hulk má ale isté KingKongovské čaro, ktoré ho robí jedinečným aj v slabšiom scenári, dokonca napodruhý krát. Mark Ruffalo bude už ale určite finálnym predstaviteľom Hulku - vieme prečo. Nie preto, že by bol Norton zlý, ale Ruffalo je jednoducho lepší :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Norton si to celkom užíva (jeho znudený výraz z Iluzionistu ma straší dodnes), film má väčšinou solídne tempo a záverečné "smash" ma náramne bavilo, ale... nič iné tam nie je. "Príbeh" to vlastne nemá, dialógom zúfalo chýba šťava (sem-tam dobrá hláška by fakt bodla) a Tylerka, Roth a Hurt sú načisto nezaujímaví - ako postavy i hereckými výkonmi. Tretia hviezdička je vlastne len za záverečné cameo. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Podle producentky Gale Anne Hurd je Neuvěřitelný Hulk kombinací rebootu a sequelu snímku Hulk (2003), neboť ignoruje řadu příběhových prvků tohoto filmu a jejich jediným společným jmenovatelem je Bruceovo (Edward Norton) ukrývání se v Jižní Americe. (Danny F.)
  • Bruce (Edward Norton) má na počítači antivirový program Norton 360. Jeho název se tak shoduje s příjmením hlavního představitele Nortona. (jirka.jindra11)
  • Postava Hulka (Edward Norton) se poprvé objevila v sešitu „Incredible Hulk #1“ z března 1962. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama