Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když vyletí tržby nad 200, musí na stejnou hodnotu vyletět i tep doktora Bannera aneb naštvaná pistáciová gorila z pralesa Marvel se vrací na scénu.. Tentokrát nepokrytě popcornová a obsahující 2,5 akce, v níž se Leterrier ukazuje relativně silný (final match s Abominationem má sympatickou béčkovou pokleslost), ovšem v civilních a emociálních scénách mně bylo špatně napsaného dua Norton, Tyler upřímně líto. Nehledě na to, že potřebný nadhled zůstal nejspíš schován pod fialovými XXL elasťáky z tržnice v Hatích a v té souvislosti se ptám, kdo si troufne na The Naked Hulk? Oberleutnant Lars VonTrier? Depka z proměn a explicitně se pohupující Banner junior by mohli být jeho parketou.. Po Avengers mohu s klidným svědomím prohlásit, že tu plachost a zranitelnost v protikladu zuřivě zelené destrukce nejlépe zvládnul pan Ruffalo a to nejen proto, že Lou Ferrigno by za kus pizzy prodal i svou vlastní matku.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od vetsiny lidi se mi libil i prvni Hulk, tudiz mi tohle zas o tolik lepsi neprislo, ale lepsi to samozrejme je. Hlavne je celej film docela drsnej a zaroven vse pusobi celkem realisticky. Skoda jen, ze tu je jedna takova "ticha" akce, pak jedna dokonala akce proti armade a zaverecnej souboj. Rozhodne sem mohli tvurci narvat vic souboju, protoze ty jsou naprosto dokonaly, jak co se tyce napadu a choreografie, tak po trikovy strance. To mezi tim je vyplneno ruznym zkoumanim, resenim situace, utikanim a podobne, takze se sice furt neco deje, ale souboje jsou holt souboje a pribehove to dost pripomina prvni dil. Trosku jsem se bal zaverecnyho zaporaka, kterej v traileru kdovijak hrozive nepusobi, ale je to fakt slusnej drtic, akorat sem nepochopil, jaktoze moh hlaskovat a Hulk mel problem ze sebe vymacknout slovo. Nicmene jeho predstavitel, Tim Roth, je naporosto dokonalej a je snad jeste lepsi, kdyz neni zmenenej. Co se tyce Nortona, kdovijak mi do role sice nesed, nicmene hraje slusne a kdyz je na scene Hulk, tak je jedno, jakej herec ho predstavuje. Celkove se jedna o solidni komiksovou rezbu s dobrejma hercema, paradnima trikama a dokonalejma soubojema, akorat holt to je misty drobet rozvleklejsi. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na začátku Letterier sfoukne Leeho práci během úvodních titulků, ale tím pozitiva ve vztahu k minulému filmu končí. Tři akční scény ve dvou hodinách mi ani tak nevadí, protože i bez soubojů Hulka s armádou se ve filmu furt něco děje a solidně to odsýpá, jenomže Leterrierova parketa je na poli kontaktních soubojů v aréně či mafiánských doupatech. V rozsáhlejších scénách zoufale krade, kde ho zrovna napadne, takže úvod je ‚bourneovské Maroko‘, přepad na univerzitě kopíruje Angovi tanky z pouště a závěr je o tom, kterak se můžou vyřádit machři přes CGI. Zbytek je sterilní až hanba, takže osudová láska vyšumí a divák je smutně zakroutí hlavou. Jsem ale docela zvědav, jestli v závěru nabízená týmovka opravdu vytáhne do boje. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Diametrálne odlišné pokračovanie, ktoré síce prvý diel neignoruje ale už odlišným castingom dáva zabudnúť na Ang Leeho verziu. Nie je to presne Hulk akého som som si predstavoval a veľká škoda scenára, ktorý je príliš plochý, skratkovitý a plný žánrových klišé, ale napriek tomu sa nejedná o žiadny omyl. Aj navzdory slabšej charakterizácii postáv je puto medzi Brucom a Betty stále hmatateľné, Tim Roth dostatočne diabolský a Leterrier minimálne v akcii dokazuje, že je preborník a adrenalín do žíl diváka pumpuje v pravidelných dávkach. Plnohodnotná komiksová adaptácia sa síce nekoná ale čo sa týka zábavnosti, vlastne nemám čo vytknúť. 70% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Před premiérou filmu v Gibson Amphitheatre v Los Angeles byl nahrazen tradiční červený koberec zeleným. (Kubaaa97)
  • Scéna, ve které Betty (Liv Tyler) kupuje Bruceovi (Edward Norton) fialové kalhoty, je odkazem na komiksy, kde je Hulk často zobrazován s fialovými kalhotami. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama