Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Existuje zbytečný film, dost dobře známý jako remake, vytvořený Hollywoodem, který je prostě na nic, natáčí se film o něčem, co už se jednou natočilo a důvod je většinou takový, že se to točí pro Americké publikum, jenže už se nepřemýšlí, že stejnak film vlétne do kin i v Evropě, takže je to celkově všecko řádný nesmysl. Jenže ještě existuje jedna várka tipově naprosto zbytečných filmů a tu započal právě Neuvěřitelný Hulk. Než vnikl tento film, Ang Lee natočil oficiálně první díl Hulka, s tím, že zaujme stejně jako tenkrát Spiderman a bude zaděláno na další komiksovou legendu z komiksů od Marvelu, jenže ejhle. Eric Bana v roli Hulka ztroskotal a Ang Lee prodělal co mohl. Hulk byl prostě propadák. Jenže Marvel se svého zeleného netvora nechtěl vzdát a tak několik let na to vydal prohlášení, že se natočí Neuvěřitelný Hulk, což pro každého bylo rozhodně neuvěřitelné, ale později jsem se ujistil že naprosto zbytečné. Edward Norton, i když se snaží i Louis Leterrier, který se troufá o ty nejakčnější scény, prostě v Hulkovi nedokázali najít potenciál, který on prostě nemá. Snaha by možná byla, ale celkově zpracování stojí za hovno, když to tak troufale řeknu. Tři hvězdy jsou průměr, stejně tak jako má Daredevil, jako mají koneckonců třetí díl X-meni, stejně jako má první Hulk s Ericem Banou v hlavní roli. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelně průměrný. Natočil prostě zbytečný film, přestože věděli, že ten první díl stál za starou belu. Snažili se přemoci něco, co přemoci nelze. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät rovnaky 150 milionovy rozpocet, ako aj TRANSFORMERS (2007) alebo HANCOCK (2008). Pri tomto filme bolo nastastie citelne vidiet, ze bol rozpocet vyuzity daleko lepsie ako pri Hancockovi, ale stale slabsie ako pri Transformers. Edward Norton je skvely herec, prekvapil ma uz v jeho debute PRVOTNY STRACH (1996) a taktiez superzaporak Tim Roth, na ktoreho nikdy nezabudnem z dramy ROB ROY (1995). V kazdom pripade sa mi tento novy NEUVERITELNY HULK paci viac, ako ten s Ericom Banom z roku 2003. Najviac sa mi pacila posledna polhodina vystrajania zmutovaneho Emila Blonskeho v uliciach New Yorku. Myslim si, ze volba francuzskeho rezisera Louisa Leterriera, ktory ma za sebou KURYRA 2 (2005) alebo UTRZENY ZE RETEZU (2005) bola spravna a uz dnes sa tesim na jeho novy film SOUBOJ TITANU (2010)... 27.12.2009 ______ Edward Norton - (Bruce Banner) +++ Liv Tyler - (Betty Ross) +++ Tim Roth - (Emil Blonsky) +++ William Hurt - (Generál Thaddeus Ross) +++ Tim Blake Nelson - (Samuel Sterns) +++ Ty Burrell - (Dr. Lennord Samson) +++ Christina Cabot - (Major Kathleen Sparr) +++ Robert Downey Jr. - (Tony Stark) +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 15.07.2008) +++ ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně jiné, než minulý Hulk. Přesto to na něj vlastně slušně navazuje a i když mám Nortona rád, nezbavil jsem se pocitu, že mi tam ten Eric Bana chybí. To mi nicméně nezabránilo v tom, abych si užil vynikající akční scény a především pak lahůdkového Tima Rotha - toho člověka je škoda pro každou roli, která nemá v popisu práce šílené chování. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Středisko velení strategických operací (Strategic Operations Command Center) vedené Thaddeusem Rossem (William Hurt) je inspirované speciálním týmem Hulkbusters, který v komiksu figuroval v rámci armády Spojených států a jehož cílem bylo chytit Hulka. (Kubaaa97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. června 2008 v Kolumbii. (Varan)
  • Režisérská židle byla nabídnuta také Jonu Favreauovi. Ten, ačkoliv vyrůstal a miloval televizní seriál The Incredible Hulk (od r. 1977), ale odmítl. Důvodem byl nedávno natočený Hulk (2003) od Anga Leeho a také jeho nedůvěra v CGI efekty, a tak kývl raději na post režiséra filmu Iron Man (2008). (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama