Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my oh my, často si říkám, jak se z tématu o podstatě lidského nitra může stát taková blbost. Hlavní postava je na tom ještě vcelku dobře, jestli se tedy člověk dostane přes to ubrečenství, které Norton Bannerovi vtiskává jako hlavní charakterový rys. Jinak je v rámci možností snesitelný a pochopitelný, i symatický, dejme tomu. (Z dnešního pohledu je mým srdíčkovým Hulkem Mark Ruffalo, nikdo mu není roven a to bez debat.) Ostatní jsou na tom podstatně hůř. Liv Tyler je sice krásná, ale nemá charisma na to, aby utáhla takovouhle pozornost. Tim Roth má zase kouzla na rozdávání, nicméně minimum prostoru pro vývoj jeho postavy bych skutečně nazvala ohavností. A charakteristika Williama Hurta si vystačí spojením "zmrd s knírem" po celou dobu filmu. Navíc je to takový ten druh příběhu, který začíná i končí stejnou emocí a v podstatě to vypadá, jako by se nic nezměnilo. Hodně mi chybí dojem, že všechno, čím si hrdina ve filmu prošel, něco znamenalo a k něčemu bylo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, protože se přiznávám, že jsem ještě žádný film s tímto zeleným sympaťákem předtím neviděla, Neuvěřitelný Hulk je první. :-) Musím říct, že mě očekávání nezklamalo a dostala jsem to, co jsem chtěla, a to je zábava, dávka napětí, špetka romantiky, dvě hrsti akce a kapku hry na city. Hulk je vlastně takové něžné a milé stvoření, které se snaží chránit jen svou lásku. A Arwen byla úžasná, jako vždy. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Leterrierov Neuveriteľný Hulk teoreticky nie je remake/nová verzia, ale plnohodnotný sequel Leeovho Hulka s Ericom Banom. Vážne. Nejde o žiadny origin, ale mnohé udalosti od Anga Lee berie do úvahy a narába s nimi, prinajhoršom sa k nim nevyjadruje. Marvelácka verzia je iná, neopakuje staré recepty, snaží sa vymýšľať nové. Zelené monštrum tentokrát pripomína besnú temnú nočnú moru, viac divoké zviera, než človeka, čo je v porovnaní s dráždivo filozofickým Leeom zaujímavý krok nie k lepšiemu, ale k INÉMU výsledku. Silný kasting (Norton,Tyler, Roth, Hurt, Nelson), vtipné žmurknutia na fanúšikov (Pomstitelia, Lou Ferrigno, Stan Lee, Tony Stark) a vysokorozpočtová akcia. Zahasenie požiaru tlesknutím rúk - to som chcel vidieť celý život. 70 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou by měli radost... psychologie nefunguje vůbec, chemie mezi herci neexistuje, Leterrier při dialozích neví, která bije, a tak musí všechno zachraňovat maniakální Roth, dvě průměrné a jedna lehce nadprůměrná akční sekvence, scény sázející na hudbu či pohledy bezeslov a především nejlepší část filmu - Downeyho cameo. Dost málo na akční blockbuster. 5/10 UPDATE: S víc jak ročním odstupem a druhém zhlédnutí jdu na 7/10. Na rozdíl od Iron Mana, který jenom klesá, je Hulk čím dál zábavnější. Ano, je to plochá komiksovka a Hulkovo "smash" ji co do inteligence dokonale vystihuje, ale akce JE dobrá, Leterrier se snaží a Norton není znuděnější, než ve svých ostatních rolí z poslední pětiletky. Což je slušné plus. A ten Roth. TEN Roth! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Jediný film tzv. marvelovské Fáze 1, kde se neobjeví Nick Fury (Samuel L. Jackson). Pozorný divák si ale Furyho jména může všimnout v úvodních titulcích. (S.W.A.T)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama