Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nebyl daleko od pravdy, ale bohužel jeho Hulk přišel v době, která ještě nepočítala s machrovacím MCU. The Incredible Hulk nové generace je poslední podobou klasického mýtu o krásce a zvířeti, o Frankensteinově monstru, Netvoru z Černé laguny, Swamp Thingovi a dalších. S potěšením nicméně kvituji, že herecky Hulk nabízí velmi slušné herecké kreace Edwarda Nortona a Liv Tyler, ačkoli celek by se dal považovat jen za snaživou - a zpětně i jen za řadovou marvelovku. Romance Bruce a Betty je skutečně životná a jejich sdílená intimita velmi realistická. MCU ztrátou této dvojice přišlo o hodně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tupý Hulk! Nechápu, jak tohle mohli vůbec pustit do kin!!! První hodinu tam Norton je ubrečenej žebrák. Pak se změní na Hulka a neuvěřitelně debilně se tam honí s hummerama někde na louce. Pak svede tak blbej souboj s Timem Rothem (ok setře ho stylově) a s vrtulníkama, že lepší efekty snad měly i filmy z 90. let. Dále brečí nahej ve sprše, kterou si plete s rotačákem!!!!!!!!!!! Pak tam další hodinu všichni zmateně a nevýrazně běhaj a pak je finální bitka, přijde Downey jr. a šmitec. Nápaditější a propracovanější scénář najdete i v pornoprůmyslu. Hulk Erica Bany by obě monstra z tohohle filmu profackoval jak nic a ještě by u toho stylově hopsal po poušti. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od vetsiny lidi se mi libil i prvni Hulk, tudiz mi tohle zas o tolik lepsi neprislo, ale lepsi to samozrejme je. Hlavne je celej film docela drsnej a zaroven vse pusobi celkem realisticky. Skoda jen, ze tu je jedna takova "ticha" akce, pak jedna dokonala akce proti armade a zaverecnej souboj. Rozhodne sem mohli tvurci narvat vic souboju, protoze ty jsou naprosto dokonaly, jak co se tyce napadu a choreografie, tak po trikovy strance. To mezi tim je vyplneno ruznym zkoumanim, resenim situace, utikanim a podobne, takze se sice furt neco deje, ale souboje jsou holt souboje a pribehove to dost pripomina prvni dil. Trosku jsem se bal zaverecnyho zaporaka, kterej v traileru kdovijak hrozive nepusobi, ale je to fakt slusnej drtic, akorat sem nepochopil, jaktoze moh hlaskovat a Hulk mel problem ze sebe vymacknout slovo. Nicmene jeho predstavitel, Tim Roth, je naporosto dokonalej a je snad jeste lepsi, kdyz neni zmenenej. Co se tyce Nortona, kdovijak mi do role sice nesed, nicmene hraje slusne a kdyz je na scene Hulk, tak je jedno, jakej herec ho predstavuje. Celkove se jedna o solidni komiksovou rezbu s dobrejma hercema, paradnima trikama a dokonalejma soubojema, akorat holt to je misty drobet rozvleklejsi. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bestiální karta, ale Marvelu to zase vyšlo. Originální koncept byl nahrazen přímočarým smashem, kde není čas oddych, ale ani na podobné nesmysly jako je logika, psychologie nebo vyšší smysl. Výrazně svalnatější a temnější (barvou) Hulk nakopává diváka solidní akcí, ostatek si Leterrier jen tak z povinnosti odkrucuje, scénář a příběh, který staví jedné rozzuřené hoře svalstva do cesty druhou se symbolicky zeleným mozkem, se pak svědomitě drží škatulky přitroublosti. Náturou je sice Leterrier klasický rutinér, nicméně z maličko vyšší společnosti, žánrová klišé láduje na plátno zcela bez servítek, neztrácí se v nějaké přehnané potenci obrazu, neustále něco vyhazuje do vzduchu, ale to je tak jediné, co ještě stíhá udýchat (Romantika? Argh!). Citelně jsem postrádal ten osobitý nadhled Iron "Vždycky jsem dával přednost kovu" Mana, který měl v kohoutku alespoň pořádnou nálož hlášek, tady se o nějakém humoru nedá příliš mluvit. Z herců bych vyzdvihl tradičně příjemného Edwarda Nortona s nebezpečnou jiskrou v oku, slizoidního Tima Rotha a Williama Hurta se záviděníhodnou... hodností. Triky jsou takové jaké jsou, jednou excelentní, podruhé odpudivě průměrné, ve výsledku dostačující. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Do tohoto dne jsem nepochopil proč vlastně došlo k nepochopitelnému remaku skoro nového filmu když už bylo předem jasné, že to dopadne víceméně stejně. Hulk nemá dobrý příběh a nemá v sobě ten potenciál. Na komiksového hrdinu je až příliš vážný a dramatický. Po technické stránce je to naprosto stejné jako u původního Hulka - tedy ohromující celky, nedotažené detaily. Tim Roth tomu dodává potřebnou šťávu, Liv Tyler na okrasu (klasika) a Edward Norton a jeho ustaraný obličej mne rovněž dvakrát neinteresuje. Alespoň že úvodní titulky udělaly pořádný "apgrejt" a za doprovodu rázné orchestrálky je to jedna z mála strhujících věcí, které ve filmu uvidíte. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Poté, co se Hulk (Edward Norton) objeví na Culver University, jsou ve zprávách vyzpovídáni dva studenti Jack McGee (Nicholas Rose) a Jim Wilson (P.J. Kerr). Jack McGee byl v seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977) bulvárním novinářem, který byl na Hulkově stopě. Jim Wilson byl v komiksech mladý sirotek, jenž se spřátelil s Hulkem. (Kubaaa97)
  • Postava Stanleyho Liebera (Paul Soles), majitele obchodu s pizzou, je přímou poctou komiksovému scenáristovi a vydavateli Stanovi Leemu, jehož rodné jméno je Stanley Martin Lieber. (Kubaaa97)
  • Před premiérou filmu v Gibson Amphitheatre v Los Angeles byl nahrazen tradiční červený koberec zeleným. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama