Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

tron 

všechny recenze uživatele

Leterrierov Neuveriteľný Hulk teoreticky nie je remake/nová verzia, ale plnohodnotný sequel Leeovho Hulka s Ericom Banom. Vážne. Nejde o žiadny origin, ale mnohé udalosti od Anga Lee berie do úvahy a narába s nimi, prinajhoršom sa k nim nevyjadruje. Marvelácka verzia je iná, neopakuje staré recepty, snaží sa vymýšľať nové. Zelené monštrum tentokrát pripomína besnú temnú nočnú moru, viac divoké zviera, než človeka, čo je v porovnaní s dráždivo filozofickým Leeom zaujímavý krok nie k lepšiemu, ale k INÉMU výsledku. Silný kasting (Norton,Tyler, Roth, Hurt, Nelson), vtipné žmurknutia na fanúšikov (Pomstitelia, Lou Ferrigno, Stan Lee, Tony Stark) a vysokorozpočtová akcia. Zahasenie požiaru tlesknutím rúk - to som chcel vidieť celý život. 70 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z tohohle pojetí by měl Bruce Banner radost. Místy by byl nadšen tak, že by si v klidu vrněl jak malé robě na prsou své matičky. No a místy by ho to rozčílilo, že by i jeho alter egu byly ty elastické gatě sakra malé. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelná jízda po sinusoidě zábavy. Ba ne, kecám. Po sinusoidě kvality. Zatímco v mnoha momentech a scénách to funguje snad i lépe než verze Anga Leeho, tak jako celek je to na půl cesty odnikud nikam. Leeho adaptace je více "bannerovská", Leterrierova zase jednoznačně "hulkovská". Jak příznačné. Je na vás co vám více sedne. Nabízí se srovnání s prvním počinem Marvelu - Iron Manem. V něm fungovala omáčka okolo jako styl, herci a zaostávala akční složka, finále a ostatně i záporák. Tady je to takřka přesně naopak. Záporák a akce ujdou (stále však žádný zázrak), ale ten zbytek je takový nijaký. Třeba mezi Nortonem a Tylerkou to jiskří asi jako jiskří vypojený elektrický sporák. Paradoxně to funguje více ve chvílích kdy je on v tom mizerném CGI provedení. Navíc je to oproti Železňákovi suché. Žádné vtípky, žádné hlášky (čest výjimkám). Čímž vůbec neříkám, že je to špatně. Ve výsledku jsou tu tedy dva dobré žánrové filmy namísto jednoho skvělého. Ale jak naznačuje závěr, co není může být (jakože asi brzy bude). Jo a ještě jeden zápor. Místo odhaleného Nortona bych v té sprše spíše ocenil Liv. Příznivci americké náhražky za chybějící mytologii mají i tak důvod spíše ke spokojenosti. My ostatní máme aspoň kvalitní přírůstek k těm nemnoha zdařilým barevně rozpustilým komiksárnám. A nějak jsem vám dostal chuť na klasičtější pojetí Jekylla a Hyda... ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem nebo dokonce znalcem komiksové předlohy, takže hodnotím jen svůj osobní zážitek jaký jsem z filmu postřehl. O tom, že Edward Norton je skvělý herec nikoho přesvědčovat nemusí a roli Hulka zvládl parádně (i když Robert Downey jr. jakožto Iron Man mi přišel více charismatický). Tim Roth je jako záporák vynikající a nemalou měrou přispěl k výsledné kvalitě filmu. Ovšem za 150 miliónů dolarů jsem čekal větší názeř než mi přichystal "Kurýr" Louis Leterrier. Když vezmu v potaz co za tutéž částku vykouzlil Bay v Transformers, tak tohle mi přijde jen jako laciná odnož. Navíc Hulk na mě působil až moc "počítačově". Příběh také obehraný, ale ono toho u podobné tématiky moc originálního vymyslet nelze........ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tupý Hulk! Nechápu, jak tohle mohli vůbec pustit do kin!!! První hodinu tam Norton je ubrečenej žebrák. Pak se změní na Hulka a neuvěřitelně debilně se tam honí s hummerama někde na louce. Pak svede tak blbej souboj s Timem Rothem (ok setře ho stylově) a s vrtulníkama, že lepší efekty snad měly i filmy z 90. let. Dále brečí nahej ve sprše, kterou si plete s rotačákem!!!!!!!!!!! Pak tam další hodinu všichni zmateně a nevýrazně běhaj a pak je finální bitka, přijde Downey jr. a šmitec. Nápaditější a propracovanější scénář najdete i v pornoprůmyslu. Hulk Erica Bany by obě monstra z tohohle filmu profackoval jak nic a ještě by u toho stylově hopsal po poušti. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Středisko velení strategických operací (Strategic Operations Command Center) vedené Thaddeusem Rossem (William Hurt) je inspirované speciálním týmem Hulkbusters, který v komiksu figuroval v rámci armády Spojených států a jehož cílem bylo chytit Hulka. (Kubaaa97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. června 2008 v Kolumbii. (Varan)
  • Liv Tyler přijala roli Betty Ross, aniž by si přečetla scénář. (Spidey3)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama