Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 035)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejlepší komixovej nářez za rok 2008 a to počítám i "Batmana - Dark Knight"... Pokud je to podle komixu, nepotrpím si na velký kecání, vykreslování postav, ale co chci, tak akci a té mi naložil "Hulk" víc než všechny komixový filmy za rok 2008. Na nic se nečeká, akce jede od začátku, furt se něco děje, film je výtvarně špičkově zvládnut, obsahuje obrovské množství detailů, se zelenou barvou si hraje podobně jako Dario Argento ve svých horrorech s červenou ... ale hlavně akce je na naprostým vrcholu, překonává ve velkoleposti a destruktivnosti skoro všechny komixo-akční pecky v dějinách kinematografie. Finální "Hulk-smah" mě vystřelil z pohovky a třešničky na dortu v podobě jako camea Lou Ferigna a Roberta D. Jr. ve finále jsou opravdu víc než sympatické. Hulk sice není můj nejoblíbenější komixový hrdina (kromě Bladea je to zřejmě Iron man), ale tady opravdu zazářil. Bomba!! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzelo, že Neuvěřitelný Hulk je brán jako velký otloukánek MCU a u mnoha fandů figuruje na posledním místě. U mě to ale tak není a dokonce figuruje v té lepší polovině. Hulka jsem viděl hodněkrát a asi nejvíce kvituji, že se tvůrci vykašlali na origin a jde se rovnou do akce. Louis Leterrier je akční režisér a do příchodů bratří Russoů a jejich kaskadéra měl pro mě právě tento film nejlepší akci. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z tohohle pojetí by měl Bruce Banner radost. Místy by byl nadšen tak, že by si v klidu vrněl jak malé robě na prsou své matičky. No a místy by ho to rozčílilo, že by i jeho alter egu byly ty elastické gatě sakra malé. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelná jízda po sinusoidě zábavy. Ba ne, kecám. Po sinusoidě kvality. Zatímco v mnoha momentech a scénách to funguje snad i lépe než verze Anga Leeho, tak jako celek je to na půl cesty odnikud nikam. Leeho adaptace je více "bannerovská", Leterrierova zase jednoznačně "hulkovská". Jak příznačné. Je na vás co vám více sedne. Nabízí se srovnání s prvním počinem Marvelu - Iron Manem. V něm fungovala omáčka okolo jako styl, herci a zaostávala akční složka, finále a ostatně i záporák. Tady je to takřka přesně naopak. Záporák a akce ujdou (stále však žádný zázrak), ale ten zbytek je takový nijaký. Třeba mezi Nortonem a Tylerkou to jiskří asi jako jiskří vypojený elektrický sporák. Paradoxně to funguje více ve chvílích kdy je on v tom mizerném CGI provedení. Navíc je to oproti Železňákovi suché. Žádné vtípky, žádné hlášky (čest výjimkám). Čímž vůbec neříkám, že je to špatně. Ve výsledku jsou tu tedy dva dobré žánrové filmy namísto jednoho skvělého. Ale jak naznačuje závěr, co není může být (jakože asi brzy bude). Jo a ještě jeden zápor. Místo odhaleného Nortona bych v té sprše spíše ocenil Liv. Příznivci americké náhražky za chybějící mytologii mají i tak důvod spíše ke spokojenosti. My ostatní máme aspoň kvalitní přírůstek k těm nemnoha zdařilým barevně rozpustilým komiksárnám. A nějak jsem vám dostal chuť na klasičtější pojetí Jekylla a Hyda... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Norton si to celkom užíva (jeho znudený výraz z Iluzionistu ma straší dodnes), film má väčšinou solídne tempo a záverečné "smash" ma náramne bavilo, ale... nič iné tam nie je. "Príbeh" to vlastne nemá, dialógom zúfalo chýba šťava (sem-tam dobrá hláška by fakt bodla) a Tylerka, Roth a Hurt sú načisto nezaujímaví - ako postavy i hereckými výkonmi. Tretia hviezdička je vlastne len za záverečné cameo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetci tu vedú búrlivé diskusie o tom, aký je rozdiel medzi Hulkom od Anga Leeho a novým od Louisa Leterriera. Vraj viac akcie, ostrejšie zameranie na dobrodružnú jazdu a premena zhrnutá do úvodných titulkov, ktorá mala pomôcť zrýchleniu deja. Úvod ako blesk, to je pravda, kým skončia posledné titulky, dozvieme sa to, čo Lee rozoberal úvodnú temer hodinku. Ale! Po nich nastáva päťdesiat minútová len páperovou akciou vypchatá diera a Leterrier akoby si nechával 3/4-tiny rozpočtu na finálnu polhodinku. Pravda aj akcia je rozbúrená ako more počas tsunami a ja som sa pri mnohých scénach prichytil s otvorenou hubou. Leterrier sa však aj dokonale pohral s postavou Hulka samotného a mal k dispozícii porovnateľný rozpočet. Nortonov Hulk má do posledného detailu prepacovaný každý chlp, kým zelený Bana vyzeral ako vystrihnutý zo stránky comicsu. Pre mňa je tento pokus o chlp lepší ako päť rokov stará záležitosť. 80%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Podle producentky Gale Anne Hurd je Neuvěřitelný Hulk kombinací rebootu a sequelu snímku Hulk (2003), neboť ignoruje řadu příběhových prvků tohoto filmu a jejich jediným společným jmenovatelem je Bruceovo (Edward Norton) ukrývání se v Jižní Americe. (Danny F.)
  • Režisérská židle byla nabídnuta také Jonu Favreauovi. Ten, ačkoliv vyrůstal a miloval televizní seriál The Incredible Hulk (od r. 1977), ale odmítl. Důvodem byl nedávno natočený Hulk (2003) od Anga Leeho a také jeho nedůvěra v CGI efekty, a tak kývl raději na post režiséra filmu Iron Man (2008). (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama