Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti posledního ročníku střední školy napjatě očekávají nějakého odvážlivce, který by se pokusil splnit „10 špinavých činů“. Zach Harper (Milo Ventimiglia), populární vůdce školních rebelů, nikdy nebyl v pokušení si něco podobného vyzkoušet. Poté, co je do akce zmanipulován kamarád Kyle Cummings, se Zach hrdinně přihlásí a zaujme jeho místo. Dá se do boje a s pomocí své partičky rebelů se postupně prokouše devíti úkoly. Dokončí hrozivé desatero a zničí tak závěrečnou oslavu absolventů?

„10 špinavých činů“: 1. Vypít pivo před policajtem. 2. Udeřit nejdrsnějšího fráju ve městě 3. Masturbovat v pekařství 4. Přemístit obrovský balón na fotbalové hřiště 5. Dát do školy mrtvolu 6. Získat podepsanou podprsenku královny plesu 7. Dodat 3 bečky piva po půlnoci na mejdan 8. Ukrást drahé auto 9. Najít Duncana Rimea. 10. Zničit závěrečnou oslavu absolventů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zas až tak úplne zle ako by som čakal to nebolo, ale na druhú stranu, ani nie nič výborné. Možno keby uberú tej perverznosti a všestrannej americkej nevkusnosti, tak by to bolo oveľa lepšie. Ale ako námet celkom fajn - aspoň niečim sa to odlišovalo od bežných party-teenage-komédií. Síce totálne klišé, ale pri takýchto filmoch sa asi ani nič iné nečaká. Keď už nič iné, malo to aspoň dobrý nápad, ale aj sympatické herečky ako napr. Zoe Salanda alebo Arielle Kebbel, a ako už býva dobrým zvykom pri americkej teenage tvorbe, aj vcelku dobrý soundtrack poskladaný najmä z US punk-rock hudby. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná blbůstka která se sice nedrží nijak moc scénáře a blbostí je tu až nad hlavu, ale dobře se na to kouká díky té jednudochosti, deset ukolu a já se bavím. Jen díky začátku jsem myslel že dám odpad, ale jakmile se začnou dělat ukoly tak mě to bavilo. Uchylárny tu jsou a pár vážně dobrých scén by se našlo. Prostě pohodová komedie na jedno zkouknutí. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je průměrná komedie, která místy přináší i zajímavé nápady, ale nic víc. Děj sám o sobě je zajímavý, takovéhle teenagerovské komedie mám totiž rád. A zde je nějaký ten děj, a chvílemi je to skutečně napínavé. Každopádně já jsem Zachovi fandil, aby všechny zadané úkoly splnil. A právě plnění úkolů zde představuje nejvíce vtipných scén. Například když Zach si vezme v supermarketu vakuově balený toustový chléb, jde s ním na záchod, tam ho rozbalí a masturbuje do něj. Pak ho zase zabalí a vrátí do regálu, kde si ho koupí ředitel školy, kterého Zach nemá rád. Toto je jedna z těch vtipnějších scén. Jistě, někdo to může považovat za pokleslý humor, ale já se u této komedie docela dobře bavil. Ale předem upozorňuji, že tohle je film pouze a jenom pro pobavení, kdo chce přemýšlet nad logikou nebo hledat nějaké filmové poselství, tak ať na tento film rovnou zapomene. Jako komedie na sobotní odpoledne, u které se nemusí přemýšlet, mi tento film udělal radost a pobavil mě, čímž přesně splnil očekávání, která jsem do něj vložil. Takže je to za tři hvězdičky. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zas další "prcičkovská" komedie! ... Přiznám se, že jsem se místy velmi dobře bavil i přes to, že jde vlastně neustále skoro o to samé! Také tomu trochu dodával šmrnc hlavní protagonista M. Ventimiglia (o rok později hlavní hrdina seriálu HEROES), který mě v roli SŠ teenagera velmi překvapil! .... No a co zde najdete? - Pěkné holky, tábor zlých fotbalistů, přitroublé policisty a přiměřeně fekálního humoru! Nic co byste asi neznali! ;o) P.S.: "Třeba toho skřeta propíchněte! Hlavně ho odkliďte ze hřiště! Co dělá údržba? Jakou mrtvolu oklízí? Tohle jim neprojde." ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Film ako taký nie je zas tak nepodarený, skôr je to k uzúfaniu generická teenegerská komédia. Je tu všetko čo nesmie v takom filme chýbať - sexuchtivý geeci, veľká divoká párty, úchylné úlohy a chalan čo sa snaží zapôsobiť na babu. Nečakane ale chýba fekálny humor, čo ma úprimne zaskočilo. Keby to bolo aspoň vtipné tak budiž, ale ja som sa nepousmial snáď ani raz. Jediné čo ma pri filme udržalo bolo to, že sa čakal akú ďalšiu úlohu bude musieť Milo (mimochodom nie je to dobrý herec) splniť. Všetky boli ale sklamaním - primitívne, krátke a nevtipné. 3/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Původní název byl "10 Things" (10 věcí), ale byl změněn, protože byl příliš podobný názvu jiné komedie ze středoškolského prostředí Deset důvodů, proč tě nenávidím (v originálu 10 Things I Hate About You). Scénárista Jon Land přišel s názvem "Dirty Deeds" poté, co slyšel písničku AC DC "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", která je taky o střední škole. (HappySmile)
  • Film je volně založen na událostech z Barrington High School na Rhode Islandu. Scénář byl vytvořen jako část projektu studenta Jonathana Thiese. Obyvatel Barringtonu Jon Land potom Thiesovi se scénářem pomohl. (HappySmile)

Reklama

Reklama