Reklama

Reklama

Můj terorista

(TV film)
  • Izrael My Terrorist (více)
všechny plakáty
Izrael / Kanada / Dánsko / Finsko / Velká Británie, 2002, 58 min

Obsahy(1)

V roku 1978 bola letuška izraelských aeroliniek Julie Cohen Gerstel zranená pri teroristickom toku v Londýne. Táto udalosť posilnila jej patriotizmus a zakrátko sa jej splnil detský sen - stala sa pilotkou izraelského vojenského letectva. Dvadsaťtri rokov po útoku hľadá Julie spôsob, ako prelomiť začarovaný kruh nenávisti a strachu. Začína písať do väzenia v Británii listy tomu, kto bol pred mnohými rokmi v skupine teroristov. Ukazuje sa, že Farhad je citlivý a inteligentný muž, ľutuje svoje činy a snaží sa ich napraviť. Julie sa začne usilovať o jeho prepustenie. Práve v tej dobe ale prepukne druhá intifád, strach v izraelskej spoločnosti sa prehlbuje a averzia voči tým, ktorí volajú po mierovom riešení krízy vzrastá. Júliin príbeh je osobnou spoveďou o individuálnom úsilí prerušiť vlnu násilia a pomsty, pochopiť a odpustiť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět na velezajímavý dokument zničený v povrchním a patetickém pokusu o patriotizmus. Některé zajímavé náměty sice život napsal strhujícím způsobem, ale v nešikovném dokumentu mají jen zlomek své emoční síly. ()

gargamel22 

všechny recenze uživatele

Tohle se vážně nepovedlo. Prvních dvacet minut bych hodnotil i čtyřmi hvězdičkami, kdyby Yulie Gerstel nehorázně nezpackal závěr. Škoda, My Terrorist měl našlápnuto na docela solidní dokument. ()

Reklama

Reklama