Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aljašskou horu Asiaq opřádá legenda, která praví, že pokud se na ni člověk vydá, může tam potkat někoho, koho kdysi dávno ztratil. Tomu věří i Joong-hyun (Lee Seong-jae) – jihokorejský horolezec, jehož výprava se v této oblasti momentálně nachází. Jednoho dne se však k jeho výpravě přidá i mladý absolvent univerzity Woo-sung (Song Seung-heon). Zpočátku to vypadá, že se navzájem vůbec neznají, ale v průběhu času se ukáže, že tomu tak docela není. Existuje totiž mezi nimi jisté pojítko – mladá žena jménem Kyung-min (Kim Ha-neul). (EMIA)

(více)

Recenze (4)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Hehe, prý Dobrodružný / Drama / Romantický. Spíš bych to upravil na Nuda / Kýč / Dobrodružný / Drama / Romantický, poněvadž zde jmenované žánry jaksi ve snímku nehrají prim. Nudy tam však bylo habaděj, způsobovala zhoršení pozornosti a naprostý nezájem o další průběh. Kanadské či aljašské hory jsou nasnímány opravdu rozkošně, je jich tam však přespříliš, ale tvůrci jimi nepohrdli, neboť minuty plynou, děj se neposouvá a dodá to snímku trochu glanc. Scénárista psal scénář možná ve spánku, možná pod vlivem léků utišujících bolest způsobenou vytrhnutím moudráku, možná v celkové narkóze, možná při vymývání mozku televizní černou kronikou, ale rozhodně ho nemohl napsat v dokonale bdělém stavu. Je to prostě jakýsi romantický příbeh o milostném trojúhelníku vražedným způsobem přifařený k dobrodružství někde za polárním kruhem. 40% ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se tento film tváří jako drama o přežití v horách, ve skutečnosti je většina stopáže věnována vzpomínkám, a z dramatu se tak rázem stává obyčejný romantický film. A ani to ne, protože obyčejný film by mě tak nenudil - a tady nudí dokonce obě složky, jak dramatická, tak romantická. A není to bohužel jen chyba scénáře, ale v tomto případě i herců. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Záběry na pohoří a horolezecké výstupy za zvuků tklivé hudby...A k tomu milostný příběh jedné ženy a dvou mužů, který najde svou katarzi právě na zasněžených horách...Jenže horským pasážím chybí adrenalin a kouká z nich studiovost...A milostnému trojúhelníku zase pořádný vývoj i emoce...Hluché dialogy a ne příliš sympatická ženská hrdinka, která nejvíce připomíná nerozhodné dítě... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná dobrodružne ladená romantická dráma. Má celkom dobrý príbeh o dvojici horolezcov, ktorých počas zostupu z náročnej hory zastihne snehová búrka, kvôli čomu si jeden z nich zraní nohu a tak sa ukryjú v malej jaskyni, kým sa budú môcť z tejto nepríjemnej situácie skúsiť dostať. Počas toho sa rozprávajú o svojej osudovej láske a netušia, že obaja v tom istom čase milovali tú istú ženu. Spracovanie nie je zlé, ale ani si ma až tak moc nezískalo. Film je rozdelený na dve línie, dobrodružná v súčasnosti a romantická v minulosti. Dobrodružná má len málo priestoru a navyše pôsobí tak pasívne, keďže okrem úvodu a záveru sa odohráva len na jednom mieste a tak hlavná pozornosť je venovaná romantickej línii, lenže nanešťastie ani tá nie je ničím výnimočná. Celý tento vzťahový trojuholník mi príde taký nevýrazný, nezískalo si ma ani ich zoznámenie a celkovo tomu chýba ten správny náboj a potrebná gradácia, takže mi bolo úplne jedno, kto si koho nakoniec vyberie. Ale zase rozhodne som sa nenudil, pár scén ma aj celkom potešilo a pozerá sa na to pomerne dobre. Takže väčšina filmu si drží len mierne nadpriemernú úroveň a to v oboch líniách, no celkový dojem ešte vylepšuje záverečná dvadsaťminútovka, tá sa mi už dosť páčila. Herecké obsadenie je výborné, ale horšie sú už na tom ich postavy. Nájde sa tu dvojica mojich obľúbencov, či už Kim Ha-Neul alebo Lee Sung-Jae, k tomu sympatický Song Seung-Heon a pár dobre zvolených vedľajších postáv, ale pre všetkých je to jedna z ich horších úloh, či už charakterom ich postavy, ale aj hereckým výkonom. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, horské zábery sú až príliš umelé, takže im chýba napätie, ale aspoň ich podporuje pekná hudba a podobne priemerné pocity mám aj z romantickej línie, nemá to tú ideálnu atmosféru. Takže celkom ma prekvapuje, že z tejto tématiky a s takýmto obsadením juhokórejská produkcia nezískala viac, ale zase ani zlé to rozhodne nie je, jednoducho dobrý film na jedno pozretie. 63% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama