Reklama

Reklama

Young-ju Joo je problematická lhářka, která kvůli podvodům skončí ve vězení. Díky vypočítavému a vychytralému výstupu si zcela získá porotu pro udělování podmínek a dostává novou šanci zapadnout do světa bez mříží. Sebemenší přestupek by však pro ni znamenal okamžitý návrat do věznice, kde by si musela odpykat druhou polovinu trestu. Po všech čertech vypečená kriminálnice se dozvídá, že se její setra bude vdávat, takže na svatbu předčasně pojede osudovým vlakem, kde se nešťastným nedorozuměním seznamuje z úspěšným lékárníkem Hee-chul Choinem, který je na cestě za svou přítelkyní a hodlá ji požádat o ruku rodinným prstenem. Avšak na stanici mu prsten kapesní zloděj nenápadně ukradne a před Young-ju stojí důležité rozhodnutí, jak se v téhle situaci zachovat. Zamilovaný lékárník (který je momentálně na WC) by se mohl domnívat, že jeho veledůležitý prsten ukradla právě ona. Naše hlavní hrdinka neponechá nic náhodě a po vystoupení z vlaku dohání a následně krade zpátky zlodějovi „malý kroužek důvěry". Nevědomě však nechá svojí neméně důležitou tašku ve právě rozjíždícím se vlaku. Young-ju nemá jinou možnost, než navštívit Hee-chula a vyměnit prsten za svou tašku. Nic není tak jednoduché, jak se zdá a bývalá kriminálnice se začne topit ve svých lžích, které přerostou v jedno velké nedorozumění. Podaří se Young-ju najít svou tašku a vrátit prsten? Dostane se včas na sestřinu svatbu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zápletka so zámenou osôb je jednou z najvďačnejších a diváckych najobľúbenejších príbehových peripetií. Platilo to už za čias Shakespearea a platí to aj dnes. A keď sa k tomu navyše pridá aj juhokójeský cit, hravosť a zručnosť pre žáner romantickej komédie, je veľká šanca, že ako divák nebudte sklamaní. Ja som určite nebol. I keď je pravda, že na to, aby ste si daný typ filmu zo spomínaného teritória čo najviac užili, musíte mať v sebe empatiu voči juhokórejskému ponímaniu daného žánrového konštruktu. Som rád, že medzi takých ľudí patrím a vždy si s radosťou tieto dielka vychutnám. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nechci tomuto filmu nijak křivdit, jsou to lepší 3 hvězdičky. Co mi v něm však nesedělo - jak se mohla postava Hee-chula tak jednoduše zamilovat do prohnané lhářky, která mu téměř celý film jen dělá ze života peklo? Zábavy mohlo být také o něco více - několik vtipných scén, kterým jsem se zasmála, a pak akorát občasné srandovní obličeje hlavního protagonisty. Nebylo to rozhodně špatné, ale prostě mě to nechytlo a asi jsem od toho taky čekala o něco víc. ~(3,1)~ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lhaní je intenzivní hra myšlenek." A Young-ju lže prvoligově, ale domů bych ji přesto nechtěl. To takový Hee-chul nelže vůbec a doma bych ho taky nechtěl. ˇJá jsem prostě tak nějak nenašel ty správné sympatie k oběma (ne)zamilovaným, ale to neznamená, že bych uznale nepokýval hlavou nad vylhanými historkami, neocenil apetit Papričkového kluka a neužíval si každou "tatínkovu" facku. A nevadí mi ani předvídatelnost romantické komedie, ale přeci jen jsem očekával, že Korejci tradičně vytáhnou z klobouku kupu svěžích žánrových nápadů. To se tentokrát nestalo, takže jsem zaznamenal více méně průměrnou zábavu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá situačná komédia o zámene identít. Všetky tie situácie, ktoré si vymyslí prefíkaná čerstvo prepustená väzenkyňa na chudáka, ktorého náhodou stretne sú neskutočne zábavné a pred celou rodinou je nonstop za parchanta on. Už dojímavý úvod v base nádherne zhodí všetky podobne dojímavé scény. Tak vtipná ako v tomto filme snáď nikdy inokedy Ha-neul Kim nebola. A sympaťák Dong-won Kang (som jediný komu strašne pripomína Daniela Wu?) je tu už za snáď klasického smoliara, ktorý musí znášať všetky klamstvá. Neviem čím to je, že v kórejských komédiách vždycky s chlapmi ženy takto manipulujú. Ale našťastie to je väčšinou vtipné. Nakoniec dôjde k tradičnému polepšeniu a dokonalému romantickému happyendu. Pobavia aj viaceré vtipné vedľajšie postavičky. Najmä babička pre ktorú sú už všetci mŕtvy. Nemám filmu čo vytnúť a aj po rokoch som sa skvele pobavil. Film síce neprináša nič nové ale mantinely svojho žánru napĺňa dokonale. 8/10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Typický scénář - lhářka lže, ale není špatná v hloubi duše. Nalže se někomu do baráku, tam ji všichni začnou mít rádi a i ten, který chtěl o ruku požádat jinou. Zvláštní. Začnete mít rádi člověka, který lže a rozhodně vám neusnadňuje život jen proto, že udělá pár věcí… odhodíte holku, kterou jste chtěli požádat o ruku a kterou znáte déle. No, tak jo, ok, vaše láska nebyla tak žhavá. Začátek mě vůbec nevzal, naopak dost nudil, naštěstí u středu a hlavně za ním to začalo být lepší, dokonce i něco pobavilo, hrála lepší hudba. No a konec byl jasný. Všechno se přizná, všechno se odpustí, ale slečna přesto odchází, aby… ale no tak, že spoileruju? Vždyť je to klišé film, komu není jasné, jak to skončí ve chvíli, co se ti dva potkávají ve vlaku? Slabé 3*. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama