Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Min Ji-won trpí ztrátou paměti a vídá podivné věci, postavy a neznámou dívku. Dívky v jejím okolí začínají za velmi podivných okolností umírat. Postupně však Min Ji-won zjišťuje, že s těmito dívkami kdysi kamarádila a postava, kterou vídá ve svých vizích, je Han Su-in, které se stalo něco velmi zlého. Min Ji-won se postupně navracejí její vzpomínky a odhaluje tak děsivou pravdu, která ji spojuje s mrtvými kamarádkami. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Problém tohohle filmu není ani tak v dalším dlouhovlasém duchovi ženského pohlaví. Přeci jen, 95% Asiatek má černé vlasy a zhruba 80% je má dlouhé, navíc dlouhovlasý duch prostě patří do asijského folkloru a má v něm své nezanedbatelné místo. Stěžovat si na tohle, to je asi jako stěžovat si na dalšího zápaďáckého sériového vraha, dalšího z Three Fingerova příbuzenstva nebo spratkovitého haranta. Navíc, Asiati, a Korejci obzvláště, když už nic, umí v mnohých, i zcela neoriginálních filmech, prostě nahustit atmosféru, nahnat strach a s podobnými scénami si hezky vizuálně vyhrát. Problém ale nastává v okamžiku, kdy příběh začne okatě pošilhávat a tu a tam nepokrytě vykrádat jeden známý kult. To film sráží až někam k prostému průměru. Ale závěrečný zvrat nebyl úplně marný, ta premisa o ex-post osudu hlavních aktérek jistého činu, se mi docela zamlouvala. Představitelku hlavní role Ha-neul Kim jsem nedávno viděl v Beul-la-in-deu (a proto mi byla pořád povědomá) a tak bylo příjemné podívat se na její začátky. A tady si s oběma polohami své postavy pohrála docela dobře. 2,5* ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Originalita vyobrazenia ázijskej duchariny ostane v tomto období pravdepodobne už iba utópiou (dokonca vrcholná scéna filmu porušovaním toku obrazu jasne čerpá aj z amerického remaku Kruhu), kde správne rozuzlenie pointy "napozerané oči" odhadnú už v úvodnej tretine. Znova tak ostáva iba slušne budovaná atmosféra produkjúca zopár vydarených ľakačiek. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady dlouhovlasych ducharin. Na to, ze se v asijskych horrorech posledni dobou hledaji nove napady trochu hure uz jsem si zvyknul. Ale tenhle film je tak zoufale neoriginalni az z toho boli oci. Stylizace ducha do Sadako je opravdu silna, vcetne "divneho" oka, a vrcholi to v zaveru, ktery si pujcuje opravdu vic, nez je zdravo. Pribeh je nudny a silne predvidatelny, prakticky bez zajimavych momentu. Co je vsak nejsmutnejsi - to co obdobne filmy "dela" vubec nefuguje. Cele je to postaveno na tech nejlevnejsich lekackach a strachu z nich budete mit asi stejne, jako kdyz vam doma nahle vypnou proud. Atmosfera se nekona. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dead Friend mě popravdě nebavila. Korejci se nesnažili překvapit vynalézavostí nebo alespoň temnou atmosférou, oni jen a pouze opisovali z příručky Jak rychle natočit duchařský příběh, když chybí finance na scenáristu. Tak schválně, co tu máme: hlavní postavu trpící ztrátou paměti, oběť se zapalovačem ve tmě, co se pomalu otáčí za sebe, aby se strašně lekla bubáka, policajty nevěřící na přízraky a samozřejmě dlouhovlasého ducha lezoucího z vodní kaluže... tohle zkrátka může zapůsobit snad jen na diváky Asií nedotknuté, hororové panice, kteří začali a skončili u prvního Ringu. Naopak docela mě pobavil úvod, kde se tvůrci snaží budovat napětí, ale díky srandovní korejštině jsem prskal smíchy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Min Ji-won je mladá študentka strednej školy, ktorá trpí stratou pamäti. Na nič z minulosti si nespomína. Má však plán. Chce odísť z domu, všetko hodiť za hlavu a začať tak nový život. Ako sa však blíži jej odchod, začnú sa diať zvláštne veci. Niektoré z jej spolužiačok umierajú za záhadných okolností a Mi Jin-won začína vidieť ich duchov. Netuší čo sa to vlastne deje, ale na počudovanie si začína vybavovať svoju minulosť. Tá však mala zrejme zostať zabudnutou. Jedna z najslabších ducharín aké som videl. Len vďaka sile originality príbehu dávam dve *. Tento horor nijak nevystraší, čo je obrovská škoda. Mohla to byť pecka. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama