Reklama

Reklama

2LDK

Trailer
Japonsko, 2003, 70 min

Obsahy(1)

2LDK byl natočen za osm dní v typickém japonském bytě sestávajícím ze dvou ložnic, obýváku, jídelny, kuchyně a koupelny. Hrdinkami jsou Lana a Nozomi, které spolu sdílí takovýto byt v Tokiu - obě se ucházejí o roli ve stejném filmu, bohužel dostat jí může jen jedna z nich. Jak tak čekají noc předtím, než má přijít rozhodnutí produkce, jejich osobní neshody přerůstají v duel se vším všudy. (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, tohle pro mě byl celkem průjem, ale sakra já ho respektuju. S minimem peněz a natočený v malém časovém intervalu, vytřískal režisér asi maximum. Ale to nemění nic na tom že jsem se celkem dost nudil. Hlavně hlavní dvě postavy mi byly silně nepříjemné. Když křičeli tak mi krváceli uši, když jedli tak naschvál srkali což totálně nesnáším....byl to režisérův záměr? Aspoň že finále bylo solidní a krvavé, ale co naplat když zbytek filmu jsem se nudil a byl pro mě nezajímavím? Film respektuji ale nebavil mě. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Absolútne zaujimavý nápad na survival, skvelý výkon oboch herečiek, ALE potencial sa stratil v prvej polovici stopáže. Funguje budovanie atmosféry a nápätia, dialógy a hlavne monológy sú geniálne, ale celé sa to paradoxne stratí po prvých 10 minutách bojov herečiek, potom to už začne byť nudné (reálne aj pri tejto stopáži) a koniec je len čerešnička na torte plná klišé. Chcel by som vidieť tento film s lepším dramaturgom / scenáristom, s drsnejšími scenami a s väčším psychologickým tlakom. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Jeden môj slovenčinár nám raz vykladal, aké strašné je keď sa pobijú psi. Monológ zakončil tým, že " ..a to je nič proti tomu, keď sa pobijú suky". A to je prípad 2LDK. Celý film je o najprv vnútornom, potom slovnom a nakoniec čo-príde -do-ruky súboji dvoch spolubývajúcich herečiek, ktoré čakajú ako posledné adeptky na výsledok filmového konkurzu. Tam kde Aragami filozofuje dialógom, tam 2LDK ukazuje vnútorné monológy. Kde Kitamura predvádza svoje efektné bláznovstvá s kamerou a svoj cit pre štylizáciu, Tsutsumi pôsobí striedmo až dokumentárne. Kde Kitamura jemne vtipkuje, Tsutsumi udiera čiernym humorom. A teraz hodnoť, divák. DUEL project pre mňa s odretými ušami vyhráva Aragami. V porovnaní s 2LDK je filozofickejšie, príťažlivejšie témou a hlavne vizuálne nápaditejšie. To však nič nemení na kvlaitách 2LDK. 8/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když jsem nedostal očekávaný masakr ve stylu Dream Home, spokojenost stále převažuje. Dvě spolubydlící (jedna namyšlená coura, druhá zakřiknutá panna), a zároveň rádoby herečky, si přes počáteční neshody a nějaké ty naschvály začnou usilovat o kejhák. Kromě několika facek dojde i na proud ve vaně nebo horkou vodu na ksichtě. A jelikož se pohybujeme v asijských exploatačních vodách, nesmí samozřejmě chybět vidlice a motorovka. Ale i přes tenhle mordovací arzenál je násilí ještě docela light, což gore mastery asi nejspíš zklame. Díky krátké stopáži však snímek svižně odsejpá. Ještě bych rád zmínil humornou vložku v podobě náhledu do niterných myšlenek obou dívek. Za mě tedy 7/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když producent Shinya Kawai vyzval režiséry Kitamuru a Tsutsumiho ke spolupráci na projektu Duel, mohl si později mnout ruce, nad pílí a úsilím obou pánů a jejich finálními produkty. Oba měli za jeden týden vytvořit celovečerní film na téma Duel s dvojicí herců, odehrávajícím se na jednom místě. Oba jeho požadavky splnili s menšími úpravami (tento film trval natočit 8 dní, Kitamura zase obsadil v Aragami několik herců do vedlejších rolí). Nakonec však vznikly dva slušné kousky, za které se určitě jejich tvůrci stydět nemuseli, přestože osobně se mi více líbil právě Kitamurův Aragami. Tady mi totiž obě hrdinky lezly hned od začátku pěkně na nervy a ani samotný příběh mě tolik neokouzlil. Aragami mělo totiž perfektní dialogy a rozvíjení příběhu, no tady jsem se hlavně nasmál vnitřním hlasům obou žen a jejich finálnímu masakru. Víc jak polovinu filmu šlo totiž jen o nudné dívčí hašteření o nedodržování pravidel (proto jsem nikdy nebydlel se žádným spolubydlícím, protože bych je stejně nedodržoval), až jim z toho nakonec ruplo v bedně a začala ta zajímavější podívaná. Agresivita i způsob útoků začal nabírat na obrátkách, děvčata se rozhodně nešetřila, mlátila se, sekala se, házela po sobě vším, co měly po ruce, pokoje se měnily v trosky a ve finále nechyběl ani pořádný gejzír krve. Jen ty elektrické výboje ve vaně byli dost trapně udělané. Atmosféra však dostala slušné grády a díky tomu se vylepšil v mých očích celkový pohled na tento kousek. 50% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu je odvozen od bytu, ve kterém se celý odehrává - 2LDK je v Japonsku označení počtu pokojů, něco jako u nás např. 3+1 atd. (cubajz)

Reklama

Reklama