Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Notorious znamená v angličtině „známý“ i „neblaze proslulý“, a právě s tímto ambivalentním významem si film pohrává. Bettie Page vyrůstala v Tennessee 30. a 40. let, v ovzduší konzervatismu a silného náboženského cítění. Vyprávění nás z nedělních kázání rázem přenese do New Yorku 50. let, kde Bettie řízením náhod začíná kariéru pin-up-girl. Pózuje před různými fotografy a dostává zakázky v četných obskurních a dobře utajených studiích, neboť v této éře jsou pořádány nemilosrdné hony na veškeré projevy nemravnosti. Režisérka představuje Bettie jako krásnou a cudnou venkovskou naivku, která touží po hvězdné kariéře a vůbec není s to pochopit, k čemu je zneužívána. Film tak přesahuje rámec pouhé životopisné studie a nabízí s nadhledem pojednaný příběh nereflektované existence. Zaujme retroatmosférou, melodramatickou stylizací a hereckými výkony skvělé Gretchen Molové v roli Bettie a Lili Taylorové v roli fotografky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

anais 

všechny recenze uživatele

Televizní film. Co říct víc? Propracovanost postav mizivá, příběh lehce předvídatelný. Ano, možná ho psal sám život, ale i nenápaditý scénárista, který se spolehl na docela přesvědčivé ztvárnění 50.let, a herečku, která by Bettie jako z oka vypadla. Chtěl jsem napsat „film plochý jako sama Bettie Page“, ale asi by to každý pochopil jinak. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě trochu zmátlo,že je film černobílý.Postupně se ukáže,že tvůrci nechali barevných jen pár scén z Miami a natáčení filmu.Bylo to zvláštní,ale tolik mi to nevadilo.Spíš mě trochu pobuřovala Bettiina hloupost a naivita,nějak nevím jestli to byl úmysl autora ji vyobrazit v takovém světle,anebo jestli samotná Bettie bývala tak sentimentální a blbá A na závěr,kdy se Bettie stala náboženskou fanatiškou..to zkrátka také nebylo ideální.K samotnému filmu;vlekl se.Občas to byla nuda,některé scény byly naprosto zbytečné a tak trochu jsem se musila nutit,abych film dokoukala.Co mě však zaujalo byla atmosféra padesátých let, a samotná herečka. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Typově velice přesná Gretchen Mol v roli Bettie Page přichází do New Yorku, s naivní myšlenkou stát se herečkou a modelkou začíná fotit fetišistické snímky a točit krátké-filmy. THE NOTORIOUS BETTIE PAGE ukazuje atmosféru tehdejšího (50. léta) spíše "erotického průmyslu", která je hodně uvolněná a v jejím pozadí stojí převážně slušní a normálné lidé. Když Bettie pózuje s roubíkem v ústech a svázaná a později se pak baví s fotografem Williem řekne, že fotila i nahé akty, oba se nad tím trochu pozastaví, jakoby bondage a S/M v porovnání s nahotou nic nebylo (za snímky s odhaleným dámskám přirozením se tehdy zavíralo). Zpočátku mě malinko rozptilovalo nepříliš technicky dokonalé černobílé provedení, kombinované s dobovými záběry a střídané 60´s technicolorem, později mě ale snímek dostávál čím dál víc a vrcholem je samotný závěr, kdy se Bettie dá na víru v momentě, kdy si po letech uvědomí, že to co dělá není úplně okey (čímž bych nerad naznačil že to je špatné). Další výtečný počin v režii Mary Harron (AMERICKÉ PSYCHO). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná biografie, které vévodí skvělá (a krásná) Gretchen Mol jako "neblaze proslulá" s/m modelka Bettie Page. Je osvěžující vidět životopisný film, kde hlavní hrdinka, podnikající v "nemravném" byznysu, netrpí žádnou závislostí a neskončí tragicky. Škoda, že černobílé pasáže nepůsobí tak autenticky padesátkově jako ty technicolorové. Fajnový filmeček. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Černobílé scény sice vyznívají asepticky [jako vždycky, když chce TV film evokovat náladu nejen 50. let], jenže jejich alternace se sytě barevným materiálem (evokujícím klasická melodramata Douglase Sirka) dává filmu a jeho hrdince sofistikovanou a ryze filmovou plasticitu. Zatímco černobílá evokuje sexuální podřízenost a klaustrofobii puritánské společnosti 50. let, barevná senzualita signalizuje sebe-uvědomění a citové vyzrání hrdinky. O co víc je film subtilní ve svých výrazových prostředcích, o to míň čekejte velkých slov a názorných vysvětlení. Malá lahůdka. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama