Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Scenár na viac ako slušnej úrovni. Nehovorím , že ide o klenot televíznej zábavy ale film určite milo poteší nielen vyprofilovanými postavami , ale aj svižným dialógom a inteligentnou réžiou. Rozhodne neprináša nič prevratné , ponúka však oddychovú zábavu - a ak to bol zámer tvorcov , o čom nepochybujem , zaslúži si vysoký grant. Však tá ženská vpravila do svojho filmu reklamu na Mentos. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo, ani se mi nechtělo věřit, že to má tolik procent?! Přijedu ze silvestrovské chaty, úplně vyřízený s velkou kocovinou, nedokážu ani promluvit, ale tento film mě k tomu donutil zařvat si OMG!! Film o kámoškách ze školy - jedna má v hlavě jak po vykradení, druhá je namyšlená zbohatlice a třetí je asi slepá, protože s tím klukem co chodí, je teda pěkný "vopruz". Film tak akorát pro blondýnky a to návod jak být ještě více praštěná! Hvězdička je jen za Paula Rudda, protože hrál v Přátelích, kde se mi moc líbil a neměl bych to srdce dát odpad. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že jsem cílovému publiku tohoto filmu na hony vzdálen, přesto je v určitých momentech Clueless vtipný. Příběhově je však tak pitomoučký a naivní, že opravdu na vyšší hodnocení jít nemohu. Neodpustím si však poznámku, že je to stále o něco zábavnější teen dílko (a bez sprosťáren a exkrementů) než Prci, prci, prcičky. Alicia Silverstone je krásná, do role výborně zapadla a také si jí náležitě užívá. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Voľná a veľmi podarená adaptácia románu Emma od Jane Austen, ktorá vtipne prenáša dej do prostredia strednej školy v Beverly Hills koncom 20. storočia. Je to veľmi zábavné a trefné satirické nahliadnutie do sveta dospievajúcej mládeže hlavne z bohatej vrstvy, ktorému vládne povrchnosť, móda a kde tá najdôležitejšia vec na svete je mať perfektne zladený outfit. Je to svet, vykreslený milo prehnaným spôsobom, s množstvom popkultúrnych odkazov, v ktorom postavy, ako tragické obete módy, trávia svoj voľný čas prevažne nákupmi v luxusných obchodoch. Alicia Silverstone je vo svojej role, na prvý pohľad hlúpej blondínky, ale v konečnom dôsledku vôbec nie hlúpej, absolútne dokonalá a neodolateľná. Niekomu by mohol tento film pripadať banálny a povrchný, ale ja tvrdím: "As if!" Je to len šikovné klamanie telom. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Časová schránka devadesátých let (a zdůrazňuji, že maximální). Snímek tak zastaralý, že z dnešního pohledu působí jako parodie na sebe sama. Je škoda, že není jednoduché odlišit, kdy si film dělá srandu ze žánrových/sociálních klišé a kdy to myslí vážně, protože kritický divák může potencionálně zažít pěkné peklo. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Film byl natočen za 40 dní. (ČSFD)
  • Scénáristé seděli ve třídách na škole Beverly Hills High, aby se lépe vžili do studentského prostředí. (ČSFD)

Reklama

Reklama