Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý novinář Nick Elliot hledá podnájem v místě svého nového zaměstnání, zaujme ho inzerát k pronajmutí u klidného krásného domu se zahradou. Žijí zde dobře situovaní spořádaní manželé Forresterovi s čtrnáctiletou dcerou Darian. Vstřícný sympatický Nick se s nimi brzy spřátelí. Obdivuje Darian, nesmírně půvabnou a inteligentní mladou dámu, daleko převyšující své vrstevnice. Darian je také osamělá. Kromě jediné přítelkyně Cheyenne se jí spolužáci vyhýbají. Nebo se jí bojí. Nick se snaží jí nahradit společnost, ale brzy pochopí svůj velký omyl. Omyl, který se mu stal osudným. Darian si ho vybrala jako svůj milostný objekt a veškerou svou inteligenci nasměruje ke splnění svého cíle. Nick, který má svou přítelkyni, se ocitá v pasti. Příběh, začínající jako nenaplněná love story, dostává nečekaný spád. Darian totiž opravdu není obyčejná dívka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

sud 

všechny recenze uživatele

Na první pohled stereotypní thriller. Ovšem pouze na první. Na druhý pohled je z toho skvělé psychologické drama o nenapnění svého snu, které končí šílenstvím. Celou dobu jsem očekával tuny klišé a na konec spoustu mrtvých. Ani náhodou. Klišé zde moc není (pokud nepočítáte téma) a konec mne mile překvapil. K tomu si připočtu slušný dabing a 70% mi to hodí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až příliš přehledně narýsovaný thriller o psychopatce, tentokrát fyzicky i mentálně vyspělé nezletilé, který žánrově navázal na veleúspěšnou Osudovou přitažlivost a Základní instinkt. Postavy jsou černobílé, příběh předvídatelně graduje a zatímco ňoumovitého Cary Elwese by bylo velmi snadné nahradit lepším/zajímavějším hercem, s nahrazováním filmově debutující Alicie Silverstone už by to bylo horší, protože to byla fakt kočka (a zahrála to zcela adekvátně). ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Osudný omyl představuje velmi solidně vypilovaný "klenot" z žánrového průměru. Lolita meets Dr. Gordon:) Ještě dlouho předtím, než se Cary Elwes ocitl ve špinavé koupelně, okovy připoutaný k potrubí, kde se stal obětí geniálního vraha, musel "bojovat o přežití" s nevinně vzhlížející Alicií Silverstone. Ačkoliv o jejích hereckých schopnostech by se dalo spekulovat, tak Alicia je fakt kočka a tato role jí typově velmi sedla. Závěrečná scéna, kdy jí Cary vrazí takovou ránu, že odletí pět metrů, mě pobavila:) A samotný konec, a Aliciin lehký úšklebek, na který můžu jen říct: Chudák doktor :) ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená, aké nízke hodnotenie The Crush má, nakoľko napätím i spracovaním prevyšuje mnoho súčasných ospevovaných kinohitov. Môže to znamenať dve veci - buď ho diváci z môjho pohľadu nespravodlivo udupali pod zem, alebo - diváci boli kedysi nároční, no vzhľadom na ubúdajúcu kvalitu screenplay sú nároční čím ďalej, tým menej. :) Obom prípadom rozumiem. Tento originálny thriller, ktorý sa dá časovo zaradiť medzi prvotiny, totiž ponúka náhľad do duše psychicky chorého dievčaťa, akých behá po svete neúrekom. Otázne je, či sa veci vždy vyriešia ako vo filme, alebo či si žijú beztrestne medzi ostatnými a spriadajú svoje zdanlivo geniálne plány. Filmov o erotománii som videla viac, a tento, hoci považovaný za Béčko, patrí k tým lepším. Osobne sa Nickovi vôbec nečudujem, že si vybral tak nádherný dom, v ktorom zotrvá. Takisto sa nečudujem, že bolo zo začiatku ťažké odolať čaru rozkošnej Darian, ktorú Alucia Silverstone zvládla na jednotku. Áno, možno je to jediná filmová poloha, ktorá jej sedí, ale sedí jej perfektne. Môj názor vždy bol, že v jednoduchosti je krása, a to sa týka ako obrazov, hudby, tak aj filmového spracovania. Nebolo tu nič zbytočné navyše, ani o nič menej, ako má byť. Moje očakávania to splnilo. :) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dusno, klouzající ramínka a vlhké rty. Alicia Silverstone obstála na výbornou, o něco méně už scénárista, který nechal nadějně rozjetý thriller docela lacině uplácat násilím. Od "zatčení" už to nebylo ono, jinak ale vše co k létu a svádění patří, hledejte v tomhle roztomile naivním filmu. To byly časy, když se s krevní skupinou shodovaly vzorky spermatů a dna nikoho nestrašilo :-) S kvalitou dabingu bych nesouhlasil (zase deset herců mluví třicet postav), info pro dabingforum: V českém znění: Pavel Šrom, Jana Pálečníková, Kateřina Brožová, Dalimil Klapka, Dana Morávková, Milena Dvorská, Oldřich Vlach, Radan Rusef. Zvuk: Václav Hálek Produkce: Zdena Sirotková Překlad: Petr Andrle Režie: Petr Šícha - Pro Warner Home Video vyrobilo studio Dabing, AB Barrandov ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Alan Shapiro v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Alicia Silverstone v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama