Reklama

Reklama

Souboj Titánů

  • Velká Británie Clash of the Titans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mocný bůh Zeus zničí království krále Acrisia jako trest za to, že dal vlastní dceru a jejího právě narozeného syna Persea svrhnout do moře. Zatímco poslední z titánů Kraken ničí království, Perseus, který je ve skutečnosti Diovým potomkem, i jeho matka, jsou bezpečně dopraveni na ostrov Serifos. Kalibos, syn bohyně Thetis, už takové štěstí nemá, protože ho Zeus změní v netvora jako trest za to, že vyhubil Diovo stádo létajících koní. O princeznu Andromedu, kterou si měl vzít za ženu, se tak sice mohl ucházet každý, jenže všichni zatím skončili na hranici, protože nedokázali uhádnout její hádanku a tím zlomit prokletí. Perseus, kterého Thetis z pomsty přenesla do fénického města Džopy, je okouzlen krásou Andromedy a rozhodne se ji získat. Využije magických zbraní, kterými ho vybavili bohové na příkaz Dia, a v nebezpečné noční výpravě se mu podaří odhalit odpověď na novou hádanku. Radost však netrvá dlouho, protože marnivá královna Kasiopeia urazí Thetis a bohyně žádá jako odplatu smrt pro Andromedu. Kasiopeia ji musí za třicet dnů na mořském břehu obětovat Krakenovi. Pouhých třicet dnů má tak Perseus na to, aby své milované zachránil život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (819)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak, ako kedysi, ked som bol ešte mladý šprngáč, tak i teraz, po 15tich rokoch, som sa tešil na prsia kojacej Danae malého Persea! Avšak dnes som si uvedomil, že Zeus bol jedna závistlivá egoistická cudzoložná sviňa, a potom, že ak si si zatrtkal a niekomu ' odtiaľ hore ' sa to nelúbilo, tak ťa premenil, zohavil a poslal naveky do prdele! I napriek tak dlhej dobe som si to dal na jeden dych, pretože toto je bezpochyby filmový klenot a som veľmi zvedavý na jeho remake, ktorého premiéru čakám u nás v UK 2. 4 . 2010 ak sa nemýlim. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem vyrůstal a dodneška ho mam rád. I přes svoje stáří byly triky v té době tak dobrý, že i dneska se na to dá dobře koukat a nevypadá to ani moc směšně. Masky jsou skoro dokonalý, speciálně u mě vyhrává maska Caliba, tu mam nejdradši a i pohyb krakena nebo sovy jsou natolik dobře udělaný, že se tomu dá uvěřit a pěkně se vžít do děje. Příběh, ač by se dal uričtě doladit, aby v něm nebyly nelogičnosti má skvělou atmosféru, kterou ještě podporuje výborná hudba. Co se týče herců, tak tady si fakt nejde stěžovat, všichni jsou prostě pro mě skvělý a hlavně dokonale vybraný. A i když vim, že tenhle film má dost chybiček, tak pro mě má stejně zvláštní kouzlo. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Fantazia. Rydzi obrodruzny pribeh, tak ako ho vsetci spravny chalani maju radi. Stara legenda, udatny hrdina, hnusny zaporak a hromada bestii v skvelom prevedeni od Raya Harryhausena. Zaujimava zapletka o tom ako sa bohovia s ludmi bavia doslova ako s hrackami ma vzdy zarucene dostane a pobavi. A Calibosova maska jedna znajlepsich ake som mal moznost doteraz vo filmoch vidiet. Uvodna destrukcia mesta a krasna povodna scena ked Poseidon vypusta krakena...to su sceny na ktore este teraz sledujem s uzasom. Nadherna zanrova klasika a jeden z najlepsich (ak nie najlepsi) filmov z tvorby Raya Harryhausena. Jeden bodik strhavam za trochu toporny vykon hlavneho hrdinu, ktoremu prilis nejdu emocie...ale to je vec ktora na tomto filme vobec nieje podstatna... (9/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film mého dětství, který však nemilosrdně ohlodal zub času, zvláště efekty působí v dnešní době vyloženě úsměvně. Sentiment je však mocný - "Souboj Titánů" byl nádherným a napínavým dobrodružstvím, kouzelnou pohádkou, co byla v těch dávných letech přetrumfnuta snad jen "Nekonečným příběhem". Tehdy bych dala 5*, dnes s přivřenýma očima 3*, spravedlivým kompromisem tedy bude 75%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velmi křehké vztahy božských vládců Olympu a nezaměnitelný trikový styl Raye Harryhausena nám jsou průvodci dvěma hodinami půvabů antické mytologie a i když už to člověk viděl x-krát, ta mrška nostalgie ho stejně k obrazovce zase přivábí. Trošku mě mrzí stařeckými vrtochy způsobená bezohlednost dvojce Zeus, Poseidón, kteří než by si vybrali nějakou lokální stvůru, tak raději vláčí Krakena do Řecka až z daleké Skandinávie.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (35)

  • Kraken nebylo jméno titána z řecké mytologie, ale mořské obludy ze skandinávské mytologie. (Javert)
  • Keď Perseus (Harry Hamlin) hodí pri súboji s Medúzou svoj štít na skamenelého vojaka, ktorý sa na ňom zachytí, vidí v ňom svoj odraz. Keď sa na štít pozrie Medúza, taktiež vidí jeho odraz, čo však nie je možné. Perseus by mal v skutočnosti vidieť odraz Medúzy. (HOMERjeALIEN)
  • Původní příběh z řecké mytologie se zakládal na tom, že po vyhnání Persea (Harry Hamlin) a jeho matky se o ně staral Polydektés. Ten tak moc žádal srdce matky Danaé (Vida Taylor), až se jí zprotivil a ona musela doufat v ochranu svého syna. Aby se ho Polydektés zbavil, vyslal ho právě na nesplnitelný úkol získat hlavu Medúzy. Tu poté použije, aby se ho konečně zbavil a jeho matka byla svobodná. (vyfuk)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

09.08.2007

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures to s remakem fantasy klasiky Souboj Titánů myslí smrtelně vážně. Koncem června Lawrence Kasdan (Dobyvatelé ztracené archy, Impérium vrací… (více)

Z Bradavic na Olymp

Z Bradavic na Olymp

22.04.2007

Už z toho pomalu začíná být trapná fráze, ale úspěch 300: Bitvy u Thermopyl opravdu změnil Hollywood. Najednou se s velkým hřmotem vynořují všechny projekty, které jen vzdáleně souvisí se starověkým… (více)

Reklama

Reklama