Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Opět oblíbené téma Aghaty. Vždy se sejde hrstka lidí, ať už ve vlaku nebo lodi, kteří mají důvod nenávidět jednoho z nich. (kromě Poirota:) Tentokrát pod horkým sluncem na rozpáleném ostrově. Stejné obsazenstvo i stejný scenárista jako lidé na "Karnaku" a film v nás zanechal stejné pocity. Vraha/y jsme si samozřejmě netipli :-) 75% Ale taková chybička, celkem stejná zápletka jako u Smrt na Nilu i vrazi byli podobní, ale atmosféra byla pořád skvělá! ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá detektivka, Ustinov jako Poirot je v tomto díle nejlepší. Osobně mám také radši Sucheta, ale člověk si snadno zvykne.... Výtečný je soundtrack - jedná se výhradně o orchestrální verze hitů génia amerického muzikálu Colea Portera. Dalším důvodem, proč film vidět, je také geniální Maggie Smith. A Diana Riggová, známá též jako zesnulá žena Jamese Bonda, hraje koketní mrchu taky bezvadně. mimochodem, viděli jste to v originále? V jedné chvíli mluví Poirot o "půl hodině" a místo "half an 'our" vysloví "'alf and Hour";oD. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Předštědrovečerní televizní detektivka - všechna tři slova jsou tu poněkud vyjímečná. Agatha Christie nám nabízí zasáhnout do řešení případu před obvyklým Poirotovým rozkladem. Tenhle případ jsem rozluštil, byť jen zdánlivě: Arlena při příjedu Patricka Redferna ještě žila (shoda s Agátou), mrkla na Patrika, aby sehrál show a zahnal tu starou babu. Patrik měl ale jiné úmysly (opět shoda s Agátou), které posléze dokonal... Agátiny detektivové příliš nepátrají, jen se procházejí a diskutují, ale tohle tedy bylo dost komplikované. Na Petera Ustinova jsem se rád podíval, stejně tak jako na Jane Birkinovou (s jejími nádhernými zubními meziprostorami). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

K postavě brilantního Hercule Poirota prostě patří, že neustále balancuje na hraně karikatury či frašky. Skvělý, vybroušený, chytrý scénář (dtto předloha) z toho podloudně těží, když umně provazuje všechny výrazné návštěvníky prosluněného hotýlku na malém ostrůvku, aby tak k nastalé vraždě měl motiv úplně každý a divákovi neustále šrotovalo, kdo tedy (a jak)? Zkrátka klasika Agathy Christie, rozuzlená podrobným vysvětlováním před nastoupeným "ansámblem", z nějž vyplyne vskutku propracovaný a (až příliš) prokombinovaný plán. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trojici filmů Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu a Zlo pod sluncem. Na každém se podílel jiný režisér a navíc tu máme dva představitele Hercula Poirota. Peter Ustinov je větší než oba jiný Poirotové (Albert Finney a David Suchet) a z toho vychází i jeho herecký projev. Pravdou ale je, že vzhledem k prostředí, slavnému obsazení i průběhu děje se mi nejvíc ze jmenované trojice líbil právě tento film. Jak už to tak ale bývá, všichni oběť znali, měli na ni pifku a mohli to udělat. Anebo vlastně nemohli. A to je právě to zajímavé na tomto filmu, alibi měli všichni. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)
  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama