Reklama

Reklama

Bambi Meets Godzilla

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Kanada, 1969, 2 min

Režie:

Marv Newland

Scénář:

Marv Newland
(další profese)

Obsahy(1)

Bambi se bezstarostně pase. Všechno je v pořádku a Bambi netuší, že za chvíli ho rozšlápne sama Godzilla. Najednou Bambi zvedne hlavu a... Bum! (Vojtino)

Recenze (65)

Matty 

všechny recenze uživatele

Heh?! Nikoliv Obvyklí podezřelí, nikoliv Šestý smysl, nikoliv Klub rváčů, ale Bambi Meets Godzilla je nejlepším filmem o pointě. On totiž ani o ničem jiném než o pointě není, tudíž mi doufám odpustíte, když vám ji v tomto komentáři prozradím - Bambi (Odocoileus virginianus) potká Godzillu (Mutant Godzillasaurus) a jednoho z nich to bude hodně bolet. Tomuto fascinujícímu setkání dvou živočišných druhů předchází asi minutové titulky, v nichž se až podezřele často vyskytuje jméno Marva Newlanda. Animace je ošklivá, celý film příliš krátký na to, abyste dopředu neodhadli, jak skončí, ale pokud už někdo nabere dostatek odvahy pro zrealizování něčeho tak primitivního a samoúčelného, nebo spíš bezúčelného, alespoň ta jeho odvaha by měla být doceněna. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ptákovinka jakých jsou na každé webové stránce stovky. Tahle není dobře animovaná a ani nemá nějaký nosný nápad. Jsou podstatně, ale skutečně podstatně lepší krátkometážní amatérské filmečky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zhruba tak padesátá vteřina je pro tento kratičký snímeček s doopravdy dojemně sametovou hudbou zásadní. Jinak spíše taková poloamatérská hříčka, vyrobená za těch nejprimitivnějších podmínek. Ale zas bych zde ocenil, alespoň ten tvůrčí nápad, ten byl fakt originální. Čekal jsem sice něco úplně jiného, ale budiž mi dopřáno-:))) Kult? Leda tak pro Amíky a Kanaďany. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné! Koľko citu a nehy sa vojde do deviatich sekúnd. Nádherne vystavaný krehký príbeh pikniku jelenčeka Bambiho. A tá POINTA . To sa musí písať veľkými písmenami, lebo "Size does Matter" . V tomto prípade určite. 10/10 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Celkem podprůměrné monstermovie, ale něco v jeho podání mě přesvědčilo, že mezi ně patří (i když je to samozřejmě pakárna). :) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k rychle ubíhající stopáži a probíhajícímu "ději" vám je dopředu jasné, jak tohle setkání dopadne. I z takovéhle blbosti se možná dalo vytěžit trochu víc, ale budiž. A nezapomeňte číst titulky! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď začali titulky a išli pomaly a (naoko) zbytočne, uvažovala som nad 2*. Počas sledovania tých titulkov sa to zdvihlo na 3*. Tá štvrtá prišla so záverečnými titulkami. Také malé dielko, také nevýrazné v prvých momentoch a také originálne vtipné v celku. Heh :-) ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Když sem toto dílko viděl poprvé titulky mě uspaly a pak najednou konec. A já z toho měl pocit,že jsem prospal pointu. Jenže ono ne. Takovýhle rychlý spád děje a naprosto,opravdu,absolutně nečekaná pointa mě dokonale uzemnila. Ač člověk přesně ví,co se stane,neuvěří,dokud neuvidí...:-) ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

50% - Chudák Bambi... Musel jsem si konec pustit dvakrát, abych se přesvědčil, že mě vážně nešálí zrak a Godzilla opravdu zahýbe drápy... :) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ve své době, kdy neexistoval ani MS-DOS, ani crossovery nebyly v módě, se objeví jakýsi Marv Newland a šokuje s touto jednoduchou ptákovinou, nad kterou budou poslední generace zřejmě ohrnovat nos, ale ve své době až provokací (v dobrém slova smyslu) diváků, ať byl účel či využití jakékoli. Navíc oceňuji, že si ze sebe umí udělat legraci, mluvím o těch titulkách. Ani to počítačem vytvořené rádoby pokračování není navzdory jeho průměrnému hodnocení úplně marné a má překvapivě vzhledem k originálu, ať už chtěně nebo nechtěně, svou poetiku. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Asi minutové titulky odhalující, že vše dělal Marv Newland a pak - pointa - ztělesňující přání většiny cukrovkářů, kteří kdy Bambiho viděli... ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Buď som videl inú verziu (možno Director's Cut :)))))), alebo to nemalo 2 minúty, ale len 10 sekúnd... Ale akých 10 sekúnd ! ! ! Hustá atmosféra, gradácia aká sa len tak nevidí a pointa údernejšia (doslova :)) než čokoľvek, čo som doteraz videl. Naprostý kult :)))) ; P.S.: On to bol fakt asi Director's Cut alebo čo, lebo som práve videl "rozšírenú" 90-sekundovú verziu - a čo mám povedať, tempo je síce trochu pomalšie, ale je tam pár pekných rozširujúcich titulkov, ktoré fakt stoja za to... takže hodnotenie ostáva :)) ()

Reklama

Reklama