Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehkomyslný mladík poprvé výčitky svědomí, když si klade za vinu, že nepřímo zapříčinil tragickou autohavárií svých rodičů - otec mu nedlouho předtím totiž vyčítal jeho nezodpovědný životní styl. Teprve když se setká s partou dělníků, mezi něž přichází po přerušení studia, nachází životní rovnováhu, jeho existence získává smysl i pevnější obrysy. Dokonce se dopustí statečného činu a z plamenů zachrání kamaráda. Dvere dokorán patří mezi ta díla, která v 70. letech zdůrazňovala žádoucně opracovanou a poučkám přizpůsobenou dělnickou třídu jako garanta žádoucích společenských postojů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Dalsi velice podareny CSSR film, bravo :-)! Len ludia nezorientovani v tom mozu vidiet "agitku" na socializmus a podobne kecy - komplet to iste plati pre dnesok, ludia v office sa zeru, nenavidia, kariera, zvrhlosti, lacne prachy, a ludia pri zvaracke ci dielni na to proste nemaju cas; nie su lepsi, len proste musia MAKAT. A to pomaha aj tipkovi v tomto filmiku: vysporiadat sa so smrtou rodicov i vycitkami svedomia. Kto nicim nepresiel, je zbytocne nieco vysvetlovat. Kto pochopi, pochopi ;-). 4* v pohodicke, aj ked nemam rad zaverecne titulky v polovici filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pretvárka, faloš a úplatky... svet, v ktorom žil mladý Peter ( výborný Dušan Jamrich ) aj za pomoci rodičov sa mu zrútil po ním zavinenej autonehode, pri ktorej zahynuli obaja rodičia. Začne hľadať cestu z tohto labyrintu a nový život hľadá v lodeniciach ako robotník. Medveďov film vcelku dobre popisuje spoločenskú situáciu, záver je pochopiteľne v duchu nehynúceho socializmu ( opätovné štúdium ). ()

Reklama

maara666 

všechny recenze uživatele

Ne moc sympatický hlavní hrdina neprožívá zrovna šťastné období,ale parta dělníků pod kuratelou jedné strany ho navede na správnou trajektorii. Ne moc uvěřitelná zápletka. Jinak celkově je to takové ukřičené a rozjuchané.  Po technické stránce to také není moc povedené. Jako prvoplánová agitka to ale svůj účel splnilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zdravě heterosexuální trochu machoidní snímek podává blahodárný vliv dělnické třídy na změkčilou inteligenci lehčím a příjemnějším způsobem, než tak činí agitky z 50. let. 31letý Dušan Jamrich (hlavní postava) a rovněž 31letý Ivan Vyskočil (parťák z pracovní brigády) mě udrželi u snímku po celou dobu. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Film natočený dosti neuměle, ale nakonec dějová linie zaujala natolik, že udržela pozornost až do konce. Takové typicky dolnoslovenské. I standardní hungary-bitkár byl. Škoda, že autoři nevěnovali více pozornosti nedělání chyb, zejména ve střihu a zpracování jednotlivých vedlejších postav a jejich interakce s hlavním hrdinou. Ale Katuša bola šumná robka! ()

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v lokalitách Komárno, Donovaly, Liptovská Lúžna, Oravská priehrada a Bratislava. (dyfur)
  • Peter Záruba (Dušan Jamrich) se téměř celý film viní ze smrti svých rodičů a považuje se za špatného syna i člověka. Byla to šťastná náhoda nebo režijní záměr, že SPZ žiguli, v němž jako jediný přežil nehodu, začínalo bratislavským „BAD“!? (chamonix)

Reklama

Reklama