Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý vesnický chlapec touží po "opravdovém otci", protože žije sám jen s matkou. A skutečně má vedle sebe mladého traktoristu, který mu ztělesňuje vysněný ideál - je odvážný, kamarádský i pracovitý. Zatímco hoch jej zbožňuje, okolí již není tak nadšeno - mladíka považuje za lehkomyslného a fanfarónského. Film opatrně postihuje dobové poměry na vesnici i v zemědělském družstvu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Preco je tento film komediou, to mi este nikto nevysvetlil -- predsa ide o decko bez otca, ktore sa kamarati s traktoristom. Otec nie je nic viac a nic menej nez pod/priemernym filmom, akych su tisice. 25 % ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesúhlasiť s príspevkom v diskusii aj s komentárom Ej Hlemýžďa. Napriek námetu o slobodnej matke (v podaní vtedy veľmi chutnučkej SAXANY :-)) a jej synovi, ktorý hľadá náhradu za otca, prevažuje komediálna stránka. A nie FORMULA, ale FORMULKA, aby bolo jasné. :-) (26.6.2008) ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Stredobodom filmu je malý chlapec, ktorý vyrastá bez otca a snaží sa ho nájsť v ľahkovážnom traktoristovi a pretekárovi. Snímok balansuje medzi rodinnou drámou a komédiou, keďže je však určený aj deťom, všetko je zobrazované len povrchne. Zaujímavý je záver filmu, ktorý necháva diváka v napätí ako dopadne najakčnejšia scéna, aby doznela po troch obrazoch s titulkami. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že reálie podhorské vesnice jsou krutě nevyužité. Ty interiérové scény s nakloněnou nebo i kymácející se kamerou asi měly znamenat umění, ale mne odradily, jak jen mohly. Chybí větší atmosféra, celistvost, koncepce. Celé se to tříští na více či méně dobré scény, ale chybí tomu jednotná fazónka, která by diváka vtáhla do děje. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč je tento film prezentován v záhlaví jako komedie a ne jako drama o dítěti z neúplné rodiny. Film nelze nazvat ani úsměvným, byť jedna z hlavních postav, ten traktorista-motocyklista Formula, má stále úsměv na líci. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • „Jeden z mojich najlepších filmov bol Otec, hral som v ňom s Petrou Černockou. Tá postava sa mi veľmi páčila, lebo som jazdil na motorke. Odmalička som po nej túžil, aj som potajomky jazdieval na otcovej Jawe. Nemal som ešte vodičský a žandári ma raz, samozrejme, chytili a dostal som od otca poriadnu nakladačku. Filmový hrdina, ktorého som ho hral, sa nakoniec dostal do vytúženého náručia Petry Černockej aj na vytúžené motokrosové preteky, kde však skončil v kroví a celý sa dochrámal. Chcel som robiť ten záverečný pád namiesto kaskadéra, veď som bol nejaký Belmondo, ale produkčný mi to nechcel dovoliť, vraj len ak sa to bude nakrúcať ako úplne posledný záber filmu. Lebo keby som nebodaj zomrel, film by nemohli dokončiť,“ prezradil herec Ľubomír Paulovič. (strangelov)
  • Snímku Otec nakrúcali v Súľove, Bytči i Maninskej úžine. (dyfur)

Reklama

Reklama