Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel velkého bratislavského podniku ledasco vlastní (třeba motorový člun) a dopřává si ledasjakých zábav (třeba atraktivní milenky). Název filmu vlastně odkazuje k častým hrdinovým nevěrám, jichž se dopouští. A ty nezůstanou bez následků pro soudržnost rodinného zázemí - syn se vášnivě bouří proti otcovým pokleskům, zatímco hrdinova žena mlčky a trpělivě snáší manželovy avantýry. Vznikla krotce úsměvná společenská komedie, která se zamýšlí nad běžně existujícími jevy - příznačně je označuje za přežitky měšťácké morálky. Důraz na moralizující akcent a naprosto nevynalézavé, konvenční ztvárnění příběhu však film zbavuje přiměřené atraktivity. Zajímavostí, že do hlavních rolí byli obsazeni oblíbení čeští herci nadabovaní do slovenštiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kolegove slovaci maji zrejme zvlastni pohled na to, co oznacovat za komedii... Je to film o pubertakovi, ktery (spolu s kamosem) resi otcovu neveru a chce otce a milenku donutit k rozchodu. Hraji tam sami nasi herci predabovani do slovenstiny, coz opet nechapu a jako obvykle to rusi... Jedinym pozitivem tak asi zustava krasna Milena, a Regina se svyma outfitama. Tez muze potesit ona povestna socialisticka jasava barevnost. :) 2+ ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi podivně vypadají předabovaní Jiří Sovák, Milena Dvorská, nebo Josef Kemr. Film je to místy úsměvný, místy "dramatický", takže nakonec z toho vyznívá podivná melancholická nálada dospívání. Není tu nic vyloženě hrozného, ale žádný zázrak také ne. Za jedno shlédnutí ale asi stojí. Málokde uvidíte Jiřího Sováka v plavkách... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Smutno-veselý príbeh o stárnucom mužovi, ktorý sa zamiloval do sekretárky. Hrozbou rozpadu manželstva trpí najviac jeho 13 ročný syn, ktorý spolu s kamarátom začnú otca sledovať a pripravovať mu trápne situácie s úmyslom rozbiť vzťah s milenkou. Sú to len tieto udalosti, ktoré sú ako-tak vtipné, inak ide o manželskú drámu z pohľadu pubertiaka. Žánrová nejednoznačnosť je slabinou inak rezko a slušne natočeného filmu. Socialistická anomália, keď českých hercov v slovenských filmoch dabovali slovenskí a naopak, pokračovala i tu. Sováka nahovoril Eduard Bindas, Rázlovú Ida Rapaičová, Dvorskú Viera Strnisková a Kemra Slávo Záhradník. ()

90125 

všechny recenze uživatele

To bolo niečo tak príšerné, ze ma to po pol hoďke začalo baviť. Bolestivo hlúpy socialistický moralizmus natočený tak dreveným spôsobom, že p. Režuchovi by som doživotne zakázal točit filmy, možno s výnimkou tých dovolenkových. Smial som sa a súčasne som sa strašne hanbil. Za Sováka, Kemra, Dvorskú (ozaj nadherná ženská). Nie za to, že boli nadabovaní do slovenčiny (len fakt maloktorý čech zvláda slovenčinu tak, aby to, že je čech nebolo hneď cítiť), ale za to, ze museli hrať v takejto šialenej sračke. Museli ?!? Neviem. Ale hrdinsky som to zvládol až do konca. Dokonca dávam jednu hviezdu. Asi za to, ako pekne títo skvelí českí herci otvárali ústa po slovensky. To sa predsa len tak nevidí. Mimochodom mal som pocit, že Regina Rázlová (tiež fakt kočka) si tu slovenčinu naozaj užívala. 25 % ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

By mě zajímalo, proč tam hraje tolik českých herců. Mě by to na místě jejich slovenských kolegů, co je museli dabovat, strašně štvalo. Vždyť tím režisér říká, nejste dostatečně dobří, musím si půjčovat jinde. Nebo je taky možné, že měl autor příliš velký rozpočet, nevěděl, co s prachama, tak holt ho napadlo vyplácet dva honoráře na jednu roli. No a film prokazuje starou známou pravdu, že nejlépe se otec a syn sblíží společnou aktivitou. Když rádi trápí zvířata, jdou lovit ryby, když si libují v autech, koukají spolu v televizi na F1 a když rádi přeskakují vatru, neváhají zapálit chatu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Nakrúcalo sa v Bratislave, Senci, Piešťanoch i Rusovciach. (dyfur)

Reklama

Reklama