Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysokých skalách, na strmých bralách, vysoko nad krajom týčia sa nemí svedkovia minulosti. Aj keď čas odvial slávu mnohých hradov, vietor a dážď rozrušil múry skrývajúce udalosti dávnych dôb, predsa žijú. Žijú v piesňach, žijú v povestiach. Príbeh o krásnej Ľudmile je povesťou o láske a odvahe, ktorá sa viaže k Topoľčianskemu hradu. Ľudmilku jej otec šestnásť rokov odmietal vidieť, pretože ju vinil zo smrti svojej milovanej ženy - zomrela pri narodení dcéry. Keď pochopí, že dcéra je vlastne pokračovaním jeho lásky, chce jej odrazu všetko vynahradiť. Nebráni ani jej nerovnej láske k mladému chudobnému zemanovi ale nedokáže ju ubrániť pred zlobou a intrigami hazardéra a podvodníka - pána tematínskeho hradu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka to je tak rozverná, že by si Andersen rval z olysalé hlavy zbývající vlasy, že tuhle depku nevymyslel on. Nevím, nakolik je pověst o Topoľčianské baronese Ludmile opravdu pověstí a nakolik je jen scenáristou vymyšlená, baladický příběh o nenaplněné lásce, zlém intrikánovi a zrádném komořím se mi ale líbil. Zpívající průvodci, pro postavy neviditelní, celý děj příjemně dokreslují. Jsem ráda, že u nás filmové zpracování pověsti o "princezně z vysoké skály" ve Třetím princi končí lépe, než jak tady dopadá láska Ludmily a jejího Radoše. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Studnice příběhů je bohatě zásobená, stačí jen sáhnout pro námět jako víno. Příběh je výborný, jeho zpracování dostačující (i když jsem se během sledování vyloženě opájel představami, jak by vypadal výpravný historický historický film). Je to příběh, který může být určený i dětem, pokud z nich nevychováváte nesvéprávná individua bez schopnosti chápat složitější zápletky a lidské charaktery. Chytřejší dítě (jako jsem byl třeba já) naopak ocení, že má o čem přemýšlet. Ano, je to dost smutný příběh a pořád jsem doufal v dobrý konec, ale nemůže to tak být vždy. Jako v životě. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se paní režisérce Vančíkové opravdu moc povedlo! Sice jsem zpočátku naletěla na to zařazení mezi pohádky, ale brzy jsem se vzpamatovala a vychutnala jsem si až do dna tu krásnou pověst o topolčanském hradu. Pozor spoiler! A pověsti? Ty nekončí žádným happyendem! Odcházím tedy spát s lítostivým pocitem, že se svatba nekonala a zlo sice bylo potrestáno, ale tak nějak mimo obrazovku. - - - Ale zpátky k filmu: Trochu mi vadil ten hudební doprovod. Proč pro pána krále musela být ta zpěvačka tak ošklivá? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama