Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka Eva Bartošová (S. Postlerová) je mladá a krásná a nejen to, provokuje svou nezáludnou a přímou povahou. A to v době reálného socialismu, v prostředí ženského učitelského sboru není zrovna taktické a rozumné. Dílem žárlivost, dílem nepochopení se podepíše na jejím osudu. Mladík, bývalý student gymnázia, se pokusil o sebevraždu. Když psychiatr pátrá po jeho motivaci, zjišťuje nejen, že má chlapec básnický talent, ale vyvozuje z jeho poetických představ i mravnostní delikt, který na něm měl být spáchán. A kluk se podezření nebrání, nakonec se veden přesnými dotazy svěří, že měl před časem intimní vztah se svou učitelkou. V té chvíli se veškeré okolí Evy Bartošové vyjeví ve své nepokryté nenávisti… (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Věci se musí pojmenovat, abychom věděli, na čem jsme." Na tomhle filmu mi přijde zajímavé už to, že vznikal ještě těsně před sametovou revoluci. Přesto pojmenovává téma, které je dnes určitě ještě aktuálnější než tehdy. Jednoho  podobného případu (obvinění otce z pohlavního zneužití dcery zmanipulované matkou rozvedenou s dotyčným) jsem byl svědkem. Nejhorší na tom je, že takto (byť nepravém) ztracený morální kredit se "nedá koupit ani v Tuzexu.." 🙁 Druzí Vás totiž někdy dokáží "uklovat jako slepice".😥 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Spala mladá učitelka se svým studentem anebo nespala? 1) Téma nemá se specifikou socialismu moc co do činění. Příběh ukazuje maloměstskou atmosféru, slepičí pedagogický sbor připravený a ochotný uklovat každého, kdo se liší. Úplně stejný příběh se stejnými reakcemi se může odehrát i dnes. Ne, že by režim podobné atmosféře nenahrával, ale jistě nebyl její příčinou._____ 2) Konec je očekávatelný a realistický._____ 3) Kupodivu jediný, kdo se choval korektně a profesionálně, byl vyšetřující policista. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Na obyčejnou televizní inscenaci skutečné veledílo. Dudek se vytáhl a Postlerová potvrdila, jaká je skvělá herečka. Námět je depresivní a v naší společnosti dost pravděpodobný. Sobecký rozmazlený zmrd si vymyslí soulož se svou učitelkou. Je hezké, že je to z lásky. Motiv je ale pouze ten, že chce aby jí opustil její manžel. Takže z lásky? Nádherný komentář na téma Husákovského školství pronese Svatopluk Skopal. Smutné je, že za 22 let se nic nezlepšilo, naopak zhoršilo. Ale prezident je profesor, takže alespoň v rozdávání titulů je školství dostatečně dynamické a za to prosím potlesk. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Simonka Postlerová v roli sexy učitelky na ZŠ do které se zamiluje žák a po psychickém zhroucení se svěří psychologovi že s ní měl pohlavní styk a tím dostane učitelku do kolotoče výslechů na policii ale taky ji vystaví posměchu a opovržení nejen téměř celého zbytku učitelského sboru ale taky lidí z města. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film, ve kterém si pan Hubač dal záležet na psychologickém podtextu a navodil stísňující a dusivou atmosféru maloměsta. Nejde ani tak o vyšetřování okolností případu, kdy student gymnázia křivě obviní svou profesorku matematiky (vynikající Simona Postlerová) z pohlavního zneužití, ale především o to, jaké peklo dokáží rozpoutat její závistivé a přízemní kolegyně, nejdříve na půdě gymnázia a poté v celém městečku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl napsán hluboko před rokem 1989, ale témata štvanice na učitelku v socialistickém školství a nepokrytá snaha postavy Luboše emigrovat z této země, jej dovolila realizovat až v roce 1990. (sator)

Reklama

Reklama