Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amálka (T. Medvecká), dívka s dobrým srdcem, se trápila, že jí osud nenadělil hezkou tvářičku. Na naléhání matky šla dokonce na tancovačku, kde se jí místní mládenci i děvčata vysmívali. Nešťastná dívka se na radu babičky vydala do lesa… A více už vám neprozradíme. Podívejte se na dnešní příběh. Protože, jak už to v pohádkách bývá, štěstí si Amálku nakonec stejně najde a nebude ani muset tak dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tedy já nevím jak děti, ale mne ty retrospektivy nejen že hodně iritovaly, ale navíc i domotaly. Sice byly jen zpočátku, ale už to mi pokazilo chuť. Paní Medvedecká byla hezká i s těm i fleky, ale to bohužel nemění můj názor na celkové pojetí. Ten scénář také nic moc. Autor si asi nevěděl rady co dál, a tak tam přidává zbytečnosti. Také pobyt u studánky je zbytečně dlouhý a dobrý na usnutí. No nic, bohužel je tato pohádka pro mne nestravitelná, ale pro děti bude asi dobrá. Tak dám alespoň tu dvacku. Třeba jako za hezkou hudbu. Mimochodem, jméno hlavního hrdiny Honda, to bylo jako co? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tyhle klasické studiovky dokážu plně ocenit až poté, co jsem měl možnost shlédnout pohádkové kýče pana Trošky a impotentní výplody nezadržitelně stárnoucího Vorlíčka. Pohádce se pochopitelně dají vytknout laciné kulisy, ale herecké výkony jsou slušné a kvality literární předlohy nepopiratelné. Celkovýdojem 60 %. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ošklivka Betty, princip je pořád stejný. Vezměme mimořádně hezkou ženskou, dodejme jí nějakou naprosto nepřehlédnutelnou a hlavně neodpustitelnou vadu na kráse (tady konkrétně pár ťupek na tváři, které měly představovat jizvy po neštovicích) a vypusťme ji do světa, kde bude trpět jako zvíře. Smutný svět, kde jsou lidé monstra zneužívající něčí laskavosti. Málka v té smůle měla největší štěstí. Měla nejen krásného beránka, ale kvůli popsanému defektu to panoptikum místních mládenců nejevilo zájem nosit jí květiny, čokoládu a modré z nebe a ona si tak mohla vzít jediného chlapa, co široko daleko měl nejen srdce a mozek, což už samo o sobě je vzácností, ale navíc nevypadal, jako vrchol sbírky v kabinetu kuriozit někoho opravdu hodně perverzního. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Málče je dívka milá, laskavá i když neveselá stejně jako pohádka o jejím zlatém srdci. Patří ke klasickým televizním studiovkám s papundeklovými kulisami, typickou kombinací herců a loutek, a především s osobitou pohodovou atmosférou, která mi už navždy bude připomínat bábovkou a kakaem provoněná nedělní dopoledne mých dětských let. Tehdy jsem ji sice viděl černobíle, ale ani barva jí nostalgické kouzlo nevzala. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Štěpánek - idol tehdejších žen byl jedním z oblíbených pohádkových hrdinů. Hlavním důvodem je nejspíš Zlatovláska. Studio je příšerné, ale zase se dá ocenit lidová hudba a loutky s jedním z hlasů Františka Filipovského. Ostatně, právě ty strašidla moji tříletou dceru zaujaly nejvíc. Já osobně ještě přidávám hvězdu za Taťjanu Medveckou, která ve svém mládí působila nesmírně sympaticky a navíc přidávala i takovéto poctivé herectví. Ostatně Štěpánek taky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama