Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh tohoto dětského filmu vznikal v dobách, kdy děvčata prostě některé sporty provozovat nemohla. Titulní hrdinka Ivana vynikala v kopané, zastínila i malé sportovce, dosud hrající jen na plácku mezi domy, dokonce o ni projevil zájem opravdový trenér. Jenže v ryze "klukovském" sportu není pro Ivanu místo. Aby mohla zaskočit za zraněného hráče, nechá se ostříhat a trenér ji považuje za kluka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Doporučil bych tomu ocasovi co se skrývá pod označením oficiální text distributora, ať se příště dívá očima a ne prdelí. Věta "Titulovní hrdinka Ivana vynikala v kopané, zastínila i malé sportovce, dosud hrající jen na plácku mezi domy, dokonce o ni projevil zájem opravdový trenér." je kravina. Ivana sama přilezla za trenérem na popud svých kamarádů. Celkově film je v duchu uděláme domací úkoly, zkontrolujeme žákovskou knížku a jdeme mastit fotbal. Mimochodem s tou žákovskou jak jim trenér kontroloval, že kdyby dostali kouli tak si nezahrajou, bych chtěl vidět kdy by si zahrál takovej Baroš, živá propagace špatných známek. No trošičku napětí tam ke konci je, humor až na jednu hlášku vůbec, fotbalový zápasy jsou udělny sice naivně, (obrana je jen jako nehrající doplňěk k útoku soupeře ) ale efektivně, ať dělám co dělám i když vlastně nic nedělám, celkem to dělá slabší průměr. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Vytvořit věty, jak se podařilo distributorovi v jeho oficiálním textu je umění. Ne menší umění je fotbal. A Ivaně to jde. Závěrečná scéna, kdy dělá na stole úkoly a pod stolem si čutá s kopačákem, je dokonce skoro dojemná. Film jsem viděl dvakrát: jednou s pětiletým Vašíkem, který měl už za sebou jeden neúspěšný fotbalový trénink, kde zjistil, že to není jen o přátelském nahrávání si a střílení na branku. Podruhé s osmiletou Anettkou, ta už měla větší pojem, ta by to na Ivanu mohla dopracovat. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ivanu nikdy příliš nebavilo vozit panenky v kočárku, převlékat je ani jim vařit v dětské kuchynce. Daleko raději se honila na plácku za kulatým nesmyslem se svým bratrem Igorem a jeho partou. Kluci však dostali nabídku hrát na skutečném hřišti a tam ani pro skvěle driblující holky místo není. Proto přicházejí na řadu nůžky, chlapecký účes, osvěžení fotbalové hantýrky a na pažit může vyběhnout nový ostrostřelec Ivan. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

hůůůstý, jak jí vostříhali vlasy aby mohla hrát s klukama fotbal, to je jak když mladýmu fibingerovi propíchli uši, aby moch házet koulí za ženy /// jo, a Enšplígle, oficiální distributor měl asi namysli jinej typ zájmu ne? dyťs viděl jak po ní soudruh svoboda mžoural vočičkem,, ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné je, že to netrpí zásadním nešvarem pozdějších filmů z Gottwaldova, což byl otřesný moravský přízvuk dětských herců. Tady se mluví česky, což je fajn. Krom toho to má překvapivě příjemnou nostalgickou atmosféru. Jenže to je tak všechno, protože jinak to má úplně debilní děj a celý je to vo fotbale, takže pro mě docela nuda. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Zlín a Vsetín. (dyfur)

Reklama

Reklama