Reklama

Reklama

Křižovatka osudu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři generace mužů z jedné rodiny se setkávají v restauraci rychlého občerstvení. Řeklo by se: "Normální rodina." Ale pradědeček Henry ví až příliš dobře, že slovo normální není právě na místě. Naštěstí i život plný chybných rozhodnutí se dá napravit - někdy radostí, někdy smutkem nebo odpuštěním v ten pravý okamžik. Proto Henry vymyslí zajímavý plán... Christopher Walken, Josh Lucas, Michael Caine a Jonah Bobo jsou ústřední čtveřicí tohoto road-trip filmu, který vás provede jihozápadem Spojených států. Smích, pochopení, odpuštění a usmíření. To vše naleznete na cestě, kde už příští křižovatka může být křižovatkou osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Damiel 

všechny recenze uživatele

79 % - Jestliže v tomto dramatu něco opravdu výrazně vyniká do nadprůměru, pak je to výkon Christophera Walkena, který bývalého feťáka, vracejícího se „na místo činu“, zahrál naprosto brilantně. Se „synem“ Joshem Lucasem vytváří výborně působící dvojici protikladů, které se vzájemně odpuzují i přitahují. A filmový matador Michael Caine? Přestože nemá prostor více než dvacet minut, také on se zhostil svého partu s velkou grácií. Samotný příběh ne že by byl tak úplně originální, ale díky zmíněným hereckým výkonům a svižnému scénáři se na Křižovatku osudu velmi dobře kouká. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady príjemných filmov s vďačnou témou zo života, ktorá však opäť nesklame. V príbehu, v ktorom si herci nemusia nič dokazovať a o to lepšie sa na nich pozerá. Téma, ktorá vyzdvihuje a drží v príbehu životné a rodinné priority, a možno si za pár dní nebudete vedieť spomenúť na príbeh, no budete si pamätať, že počas jeho sledovania vás zahrial pri srdci, pohladil dušu a zútulnil sledovanie. K tomu tragická komickosť, ktorá filmu pridáva na atmosfére. A záver, ktorý ste už videli neraz, ale vidieť ho znova nikoho nepobúri. 80%. ()

Reklama

Olivier 

všechny recenze uživatele

Pohřební road-movie, skvěle herecky obsazená, s pohodovou, lehce nahořklou atmosférou. Nijak zvlášť originální zápletka (děda filuta, co svým příbuzným s pomocí závěti nedá ani po smrti pokoj) je vyprávěna s takovou elegancí a jistotou, že tomu filmu rádi odpustíte, že jste něco podobného viděli v různých variacích už mnohokrát. Navíc je zde v jedné z hlavních rolí můj favorit, jako vždy skvělý, Ch. Walken. Těch 80ti minut života, které do toho investujete, určitě nebudete litovat. (12.2.2006) A po druhém zhlédnutí mi to připadá ještě lepší. Taky jsem předtím zapomněl zmínit výbornou hudbu. Jdu k tomu rychle dělat titulky, ať si to užijí i jazykově monogamní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedno z najpríjemnejších prekvapení roka 2004. V hlavných úlohách skvelí herci aj v najmenšej úlohe, čierny humor, hriechy minulosti, smrť s ktorou sa treba zmieriť a chyby, ktoré sa snažíme napraviť na poslednú chvíľu (plus odpúšťanie, ktoré nejaký čas trvá). Bál som sa, že sa KRIŽOVATKA OSUDU bude brať príliš vážne, ale presne zvolená dávka humoru/drámy to zachránila. Druhý raz som sa bál, že tvorcovia na konci zakopli, keď Josh Lucas vykročil k autu. Ale hneď sa vrátil. Ste už pripravení, alebo ešte stojíte na schodisku? ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jízda po KFC, jedna stříbrná lžíce a několik zpopelněných nebožtíků v malém pohodovém filmu o trpkých věcech, kterému dominují čtyři mužské herecké generace.Počínaje pradědou Michaelem Cainem a konče benjamínkem Jonahem Bobou. Nejsympatičtější role Joshe Lucase. Nemluvě o tom, že Christophera Walkena jsme viděli opět tančit ... Bohužel děj samotný ale ničím nevyniká ani nevybočuje, byť je klasické schéma rodinného dramatu o odpuštění a smíření řízlé nezávislou road movie... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na několika místech v Novém Mexiku. (Lumberjack)
  • Katrina (Glenne Headly) pozerá na začiatku filmu vo svojej izbe horor Loď duchov (2002). (genetique)
  • Michael Caine, ktorý je v tomto snímku filmovým otcom Christophera Walkena, je od neho v skutočnosti starší iba o desať rokov. (genetique)

Reklama

Reklama