Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně nádhera. Tento film je krystalickým příkladem akčního krimi konce dvacátého století. Na nic se tu nehraje, moc se nekecá, prostě se vystopuje padouch, nabijí se bouchačky a jde se na věc. Má to styl, říz, a odsýpá to neuvěřitelným tempem. Akční scény jsou dobře vypilované, tenkrát to musela být nějaká pecka! Lee Marvin mi chvílemi mírně připomínal charisma Seana Conneryho a roztomilá Sissy Spacek tomu všemu jen pomáhala. Gene Hackman mi zase připomenul jeho zápornou roli v Supermanovi, protože tady byl opravdu zlý s velkým Z. Jak chladnokrevně obchodoval na své farmě, na to jen tak nezapomenu. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Lákavý námět, ale příšerná režie a otřesný střih. Herecké výkony bych odpustil, o ty tady jde až v poslední řadě. Trh s dobytkem a zdrogovanými nahými kráskami je dobrý nápad, rád bych ho viděl v lepším filmu. Skoro nic jiného si z tohoto těžkopádného pokusu nepamatuju. Mimochodem -- proč to má český název Konec rozkvětu, proboha? Nabízí se třeba... Roštěná. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agro gangsterka z buranského Kansasu, co má jen dvě povedené scény. Tu úvodní s výrobou irských párků, při které může platit rčení „co oči nevidí, žaludek nebolí“ a pak jízdu vstříc bouřce a mstě za doprovodu prďácké hudby a skládání Smith & Wessonu Model 76. Zatímco Hackmanův velkouzenář baštící drůbky je trestuhodně nevyužit, Marvina, co je tady za lehce pedofilního profesora Higginse, je až moc. Jeho auru tvrďáka jsem nikdy nechápal. Vždyť ve svých osmačtyřiceti tady působí jak zasloužilý floridský důchodce.. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film je v první řadě nekomplikovaným tahem na cíl, žádné velké řešení. Kluci s Chicaga (ti v kvádrech) chtějí zpátky peníze, ale redneci (blonďáci v monterkách) na to mají jiný názor. Jasná a jednoduchá zápletka s kristalickým řešením s charizmatickou nesmlouvavostí Lee Marvina na jedné straně a zákeřnou prohnaností Gene Gackmana na straně druhé. 80% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, černohumorná, zcela jednoznačně chlapácká záležitost (kdo má většího?), se kterou jsem neměla žádný výraznější problém. Lee Marvin v mých očích obstál, Gene Hackman jako Mary Ann (já si původně myslela, že je to ženská) zábavný, no a za ten překrásný lán slunečnic nemohu jinak, než dát solidní tři hvězdy.. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama