Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, černohumorná, zcela jednoznačně chlapácká záležitost (kdo má většího?), se kterou jsem neměla žádný výraznější problém. Lee Marvin v mých očích obstál, Gene Hackman jako Mary Ann (já si původně myslela, že je to ženská) zábavný, no a za ten překrásný lán slunečnic nemohu jinak, než dát solidní tři hvězdy.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělý sedmdesátkový nářez, tentokrát abnormálně ujetý a s nadsázkou jako prase. Úvod s porážkou dobytka a exkurzí do výroby párků :-) či scéna s kombajnem se vymiká snad všemu. Lee Marvin je neodolatelný drsňák v roli, která je mu ušita na tělo. Gene Hackman se z těch svých záporáků těžko vymotává a Sissy Spacek nebyla nikdy krásnější, než zde. Drsná škola 70. let s pekelně černým humorem. 80%. ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Lákavý námět, ale příšerná režie a otřesný střih. Herecké výkony bych odpustil, o ty tady jde až v poslední řadě. Trh s dobytkem a zdrogovanými nahými kráskami je dobrý nápad, rád bych ho viděl v lepším filmu. Skoro nic jiného si z tohoto těžkopádného pokusu nepamatuju. Mimochodem -- proč to má český název Konec rozkvětu, proboha? Nabízí se třeba... Roštěná. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s lehce westernovým námětem - místní farmář (Hackman) ovládá celé okolí, leč tipec mu nepřijde zatknout hrdina na bílém koni, ale skupina mafiánských hitmanů z Chicaga vedená Marvinem. A je to celkem průměr, většinu filmu se nic zajímavého nestane, Marvin i Hackman mají za sebou lepší role, finální přestřelka je taková obyčejná. Té vidlácké atmosféry bylo navíc na mě moc (házení vidlemi!!!). Za zmínku stojí hlavně výborná honička s kombajnem a především nahaté holky včetně Sissy Spacek, vychovávané v sirotčinci jako budoucí sexuální otrokně. Zbytek průměr na 3*. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Seventies bizarre essential. Primitivní story. Můj oblíbený fotogenický badass Lee Marvin, pokud pro tohodle klidného drsňáka nemáte slabost, tak nemá moc cenu se po Prime Cut shánět; prašné silnice středozápadu, ženský se kterýma se zachází jako s dobytkem; dobytek se kterým se zachází jako s lidmi; Lincolny, přihlouple farmářští mladíci s brokovnicemi ochotní střílet po všem připomenou hixploitation; trocha samoúčelné nahoty v podání andílka Sissy Spacek - věřte mi, že nikde nebyla krásnější, dokonce ani pihy tady nemá. Ve společných scénách s Marvinem vytváří okouzlující fotogenický kontrast obličejů, ze kterého nelze spustit oči, i když se nic neděje. A to je většinu filmu, protože akce je tu málo a pokud, tak to není žádnej krvavej masakr. Jenže režisér má dobré vizuální cítění a dokázal některé scény kompozice atraktivě nasnímat a sestříhat - například střídání velkých celků a detailů. Zasazuje postavy do vizuálně vděčných a nápaditých situací - například honička v obilném poli či přestřelka v poli rozkvetlých slunečnic. To nemění nic na tom, že většina fimu je "vata" a spoléhá hlavě na Marvinovo charizma. Takže pokud ho fakt nebaštíte, nebo vám nestačí nasávat tu atmosféru sedmdesátek, je to ztráta času. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama