Reklama

Reklama

Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata

  • USA Allan Quatermain and the Lost City of Gold (více)

Obsahy(1)

Richard Chamberlain ako Allain Quatermain odchádza do africkej džungle hľadať svojho nezvestného brata, ktorý tu pátral po legendárnom "bielom kmeni". Spolu so sestrou zmiznutého muža Sharon Stoneovou objaví dávno stratené Mesto zlata s diabolským vládcom Henrym Silvom, ktorý kruto zneužíva stovky bielych otrokov. Záchrancovia musia konať rýchlo, ak chcú uneseného muža aj otrokov oslobodiť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Terva 

všechny recenze uživatele

Richard Chamberlain se vrací v pokračování filmu Doly Krále Šalamouna.... Scénář : Gene Quintano a Lee Reynolds. Kamera : Frederick Elmes a Álex Phillips Jr.. Hudba : Michael Linn. Hrají : Richard Chamberlain jako Allan Quatermain. CHYBA VE FILMU - Na konci filmu, po bitvě, Allan skáče ze střechy do chrámu přes dřevěnou mříž. Je přitom vidět, že je zavěšen na laně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,751,699Tržby Celosvetovo $6,000,000║ No tak toto bol nechutný kopanec od tvorcov, režisér svojou neschopnosťou kazí rad radom všetko, určite to malo na viac než takúto amatérsku tlápačku, v prvom rade kulisy boli celkom na úrovni, herci sa mohli snažiť ako chceli ale fakt neobratnosť režiséra kazila všetko. /15%/ ...moc do odpadu nechýbalo ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatický dobrodruh Richard Chamberlain a krásná archeoložka Sharon Stone jsou zpět. Cílem jejich druhé dobrodružné výpravy je bájné Ztracené Město zlata, kde končí stopa po záhadně zmizelém bratrovi dobrodruha. Dvojka si bere četnou inspiraci z Indiana Jonese a Chrámu zkázy. Je zde fanatický vůdce (Henry Silva), který zotročuje lidi, a na rázu filmu je citelně znát, že se evidentně vzhlédl v mnohem slavnějším dobrodruhovi ze Spielbergovy stáje. 80tky však dokázaly dát dobrodružnému žánru jistý punc, který je vtisknut i Allainu Quatermainovi. Ten měl jen smůlu na méně zručnější režiséry a štědřejší rozpočet. Z dnešního pohledu je triková oblast velmi slabá a naivní. Herci tak bojují hlavně s okatou zadní projekcí v pasáži sjíždění podzemní řeky a lacinou animací kousavých nestvůr a netopýrů. Velkým rozpočtem ani nehýří pasáže z onoho proklamovaného Ztraceného Města. Naštěstí je kam směřovat pohledy a to konkrétně do dekoltů Cassandry Peterson a Aileen Marson. A stranou nezůstane ani Sharon Stone, která diváctvu o šest let později v Základním instinktu ukázala, jak si v kožených kalhotách, zde vytrvale nošených, vypěstovala vaginální konsternaci policejního týmu přehozením nohou. I v akční oblasti jsou realizační nedodělky - při závěrečném skoku do chrámu jistí hlavního hrdinu nepřehlédnutelné lano. Režisér Gary Nelson se tedy spíše nevyznamenal. Protřelý scenárista Gene Quintano i napodruhé stvořil poměrně zábavný scénář, kterým zdatně provokuje publikum nakloněné Indianu Jonesovi. I ošlehanému Richardu Chamberlanovi to v klobouku svědčí. Chybějící rozpočet zaletoval svým charismatem, Stone přidala svůj pověstný sexappeal, hudební skladatel Michael Linn dodal chytlavý hudební motiv a na světě je sice nikterak režijně vybroušené a vypilované dobrodružství, co ale diváka zabaví. A dobrodružných filmů není nikdy dost. 7/10 ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Série snímků o Allanu Quatermainovi s Richardem Chamberlainem a Sharon Stone by asi nevznikla nebýt úspěchu Indiana Jonese. Musím říct, že první snímek Doly krále Šalamouna se mi docela líbil... byla to celkem vtipná, svěží, dobrodružná komedie se dvěma sympatickými hlavními hrdiny... Na o rok mladším pokračování s názvem Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata je znát, že scénář byl šit narychlo. Vysloveně idiotský děj, kde se střídá jedna pitomější zápletka za druhou. Chamberlain v roli geroje bez špetky sebeironie a postava Sharon je odsouzená k neustálému pištění, vřeštění a následnému obdivnému povzdechu Quatermain... Hípísácký zloduch Henry Silva už je pak jen zkažená třešnička na zkyslém dortu :o( ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Viděna dabovaná verze. Richarda Chamberlaina mluvil Gustav Bubník a v tom byl právě ten háček. Bubníka mám spojeného hlavně s Tomem Cruisem. Bubníkův hlas se prostě Chamberlainovi nehodil. Působil poměrně zvláštně. Ano, je to něco mezi Idianem a Honbou. Filmy s podobnou tématikou se takovému srovnávání asi jen těžko ubrání, i kdyby někdo natočil něco lepšího, tak se bude pořád srovnávat. Bylo to hodně naivní. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Poté, co Allan (Richard Chamberlain) odpaluje dynamit pod kamennou lavičkou, je možné zpozorovat, že na zem dopadá pouze lehký materiál podobný polystyrenu, nikoliv kusy kamene. (Pepy)
  • Na konci filmu po bitvě Allan skáče ze střechy do chrámu přes dřevěnou mříž. Je přitom vidět, že je zavěšen na laně. (Terva)

Související novinky

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (více)

Reklama

Reklama